Ο σχεδιασμος της νεας Προγραμματικης Περιοδου ΕΣΠΑ 2021-2017

Στο επίκεντρο συνάντησης του Ν. Τσαλικίδη με δημάρχους και αυτοδιοικητικούς της Ροδόπης

Η πορεία υλοποίησης έργων και πράξεων των ΟΤΑ Α΄ βαθμού της Ροδόπης που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘ της περιόδου 2014-2020 και θέματα σχεδιασμού ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης κ. Νικόλαου Τσαλικίδη με τους Δημάρχους κι εκπροσώπους των ΟΤΑ Α΄ βαθμού , στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας.
 
Στην συνάντηση, η οποία εξελίχθηκε σε κλίμα καλής συνεργασίας, έλαβαν μέρος οι Δήμαρχοι, Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης, Σαπών-Μαρωνείας κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν κι ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αρριανών κ.Μολλά Ισμαήλ.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κατά την τοποθέτησή του κι αφού ευχήθηκε στους συμμετέχοντες εκπροσώπους των Δήμων, καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους, εξειδίκευσε στην πορεία εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜΘ 2014-2020, με έμφαση στην ανάγκη επιτάχυνσης υλοποίησης των ενταγμένων έργων από τους Δήμους και στην απορρόφηση των αντίστοιχων πόρων.
 
Ειδική αναφορά, εκ μέρους του κ. Τσαλικίδη, έγινε στα Τοπικά Χωρικά Σχέδια των Δήμων, στα οποία αποδίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς αποτελούν εργαλείο για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και οργάνωσή τους. Η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα, που ενέταξε τη χρηματοδότηση Τοπικών Χωρικών Σχεδίων για τους Δήμους της, στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα της περιόδου 2014-2020, η υλοποίηση των οποίων θα πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα των Δήμων και η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός της ισχύουσας προγραμματικής περιόδου. 

Ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και συντονισμό ζήτησε ο Νίκος Τσαλικίδης

Ακολούθως, σημείωσε τη σημασία της έγκαιρης προετοιμασίας για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει, η νέα Προγραμματικής Περίοδος του ΕΣΠΑ 2021-2027, ειδικότερα στην κατεύθυνση της εκπλήρωσης βασικών τοπικών αναπτυξιακών στόχων και αναγκών.
 
«Το κλίμα της σημερινής συνάντησης επικυρώνει την καλή συνεργασία και επικοινωνία με τις τοπικές Δημοτικές Αρχές, για να πάρουν σάρκα και οστά, σημαντικές αναπτυξιακές προτεραιότητες. Με ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και συντονισμό μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας» δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της συνάντησης ο  Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.