Το φετινο «Santa Run» φορα αγιοβασιλιατικη στολη

Στην προμήθεια οχήματος για τις ανάγκες του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στοχεύει η φετινή διοργάνωση

Στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ βρέθηκαν χθες οι διοργανωτές της δράσης«SantaRun»,που εντάσσεται στη κοινωφελή δράση «Ο Αι Βασίλης άργησε μια μέρα», ένα εγχείρημα-αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου με ευαισθητοποιημένους και δραστήριους πολίτες και συλλογικότητες. Οι διοργανωτές μίλησαν για τις αλλαγές που συναποφασίστηκαν, ενώ παράλληλα ανακοίνωσαν την ημερομηνία διεξαγωγής του δρομικού «Santa Run», το οποίο θα σημάνει την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Κομοτηνής.
 
Πιο συγκεκριμένα, το φετινό «Santa Run»θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου όπως αποκάλυψε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου που χαρακτήρισε τη δράση ως «μια από τις πιο σημαντικές φιλανθρωπικές δραστηριότητες» της περιοχής, ενώ τόνισε πως τόσο ο Δήμος Κομοτηνής όσο και η ΔΚΕΠΠΑΚ, στέκονται αρωγοί και συνεργάτες στην προσπάθεια αυτή.

Μιχάλης Ραγκούσης: «Το φετινό, θα είναι το καλύτερο Santa Run που έχουμε δει μέχρι στιγμής» 

Ακολούθως, ο κ. Μιχάλης Ραγκούσης πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου ατόμων με αναπηρία «Ηρόδικος», μίλησε για «ωρίμανση» της δράσης, για τις ιδέες που συντελούν στην ετήσια ανανέωση του, καθώς και για το πόσο πολύ το έχει αγκαλιάσει τόσο ο κόσμος, όσο και οι φορείς, γεγονό ςπου αποδεικνύει σύμφωνα με τον ίδιο την πραγματική επιτυχία του εγχειρήματος. «Το φετινό, θα είναι το καλύτερο Santa Run που έχουμε δει μέχρι στιγμής» δεσμεύτηκε για να παραθέσει κάποιες από τις αλλαγές που αναμένουμε στη φετινή διοργάνωση. Όπως εξήγησε, πέρα από το γνωστό σε όλους κόκκινο σκουφάκι, θα υπάρχουν και στολές τις οποίες θα φορέσουν οι συμμετέχοντες, ενώ σημείωσε πως τα δρώμενα που θα εκτυλιχθούν γύρω από το περίπτερο του Άγιου Βασίλη, το οποίο θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, θα είναι πάρα πολλά. Στο ειδικό αυτό περίπτερο, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να προμηθευτούν τις στολές τους και να κάνουν τις απαιτούμενες εγγραφές.
 
«Φέτος τίθεται ένας στόχος-στοίχημα έτσι ώστε να ανταποδοθεί η προσφορά του φορέαο οποίος έχει επιλεχθεί ως αποδέκτης του όλου φιλανθρωπικού εγχειρήματος» τόνισε ο πρόεδρος του Ηρόδικου, αφήνοντας να αποκαλύψει περισσότερα για την εν λόγω αλλαγή η κ. Τσολάκη,  για να κλείσει την τοποθέτησή του ευχόμενος ο κόσμος να απολαύσει μια πολύ όμορφη γιορτή.

Γεώργιος Κώστα: «Η συνεισφορά μας είναι ένας ακόμη τρόπος να πούμε ευχαριστώ στην πόλη της Κομοτηνής»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Γεώργιος Κώστα, Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ με ειδικότητα στον αθλητικό τουρισμό και αναψυχή. Ο καθηγητής τόνισε πως το «Santa Run έχει πολλαπλά οφέλη για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και δη για τα παιδιά της ειδικότητας που η δουλειά τους είναι να μάθουν να οργανώνουν τέτοιου είδους αθλητικά αλλά και άλλου χαρακτήρα δρώμενα, που αν μη τι άλλο έχουν από πίσω τους αρκετές εργατοώρες για να γίνουν σωστά.«Θα φροντίσουμε να το οργανώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα έτσι ώστε μικροί και μεγάλοι Κομοτηναίοι καθώς και επισκέπτες της πόλης μας να περάσουν καλά, διαφημίζοντας παράλληλα και τον αθλητισμό» υπογράμμισε για να αναφερθεί στη συνέχεια  στην προσπάθεια σύζευξης της τοπικής κοινωνίας με το πανεπιστήμιο, στόχος που όπως αναφέρει έχει επιτευχθεί σε πολλά σημεία. «Το Santa Run, είναι ένα ακόμη παράδειγμα που αποδεικνύει πως η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να συνεργαστεί με την τοπική κοινωνία. Η συνεισφορά μας, είναι ένας ακόμη τρόπος να πούμε ευχαριστώ στην πόλη της Κομοτηνής», κατέληξε ο καθηγητής.

Άρτεμις Τσολάκη: «Όταν δοθεί ο κατάλληλος στόχος, η μικρή μας πόλη ενώνει τις δυνάμεις»

Τέλος, τον λόγο είχε η κ. Άρτεμις Τσολάκη, μέλος της οργανωτικής επιτροπής της δράσης «Ο αι Βασίλης άργησε μια μέρα». Η κ. Τσολάκη ανακοίνωσε πως φέτος δεν θα συγκεντρωθούν τρόφιμα, καθώς μεγάλο μέρος της ανάγκης έχει καλυφθεί από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Το santa run θα έχει τα γνωστά κόκκινα σκουφάκια τα οποία θα λαμβάνονται με ένα μπουκάλι ελαιόλαδο. Πέραν αυτών, θα υπάρχουν και στολές τις οποίες θα προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι έναντι ενός ποσού. Πιο συγκεκριμένα, οι στολές ενηλίκων θα δίνονται προς 10 ευρώ και οι παιδικές προς 5.Το σύνολο των χρημάτων το οποίο θα συγκεντρωθεί από την πώλησή τους θα διατεθεί για την προμήθεια ενός μεταχειρισμένου οχήματος 4χ4 που θα δωριθεί στον Ερυθρό Σταυρό και συγκεκριμένα στο τμήμα Σαμαρειτών  Κομοτηνής. Επιλογή διόλου τυχαία αφού, όπως τόνισε η κ.Τσολάκη, το έργο του τμήματος είναι ιδιαίτερα σπουδαίο.  «Συμμετέχουν σε όλα τα δρώμενα και είναι υπεύθυνοι σε μεγάλο βαθμό για τη διεξαγωγή κάθε είδους εκδηλώσεων. Βρίσκονται εκεί, καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών των  πολιτών της τοπικής κοινωνίας και νομίζω ότι για αυτόν το λόγο οφείλουμε κι εμείς με την πράξη μας αυτή να ανταποδώσουμε και να τους εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Εν συνεχεία, ανακοίνωσε πως τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά των στολών, θα συγκεντρωθούν μέσω χορηγιών με την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής να είναι αρκετά ενθαρρυντική, καθώς όπως ανέφερε, οι τοπικές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν τόσο θετικά, που εντός ολίγου χρόνου το σύνολο των χρημάτων που απαιτείται για την αγορά των στολών, θα έχει συγκεντρωθεί.
 
«Όταν δοθεί ο κατάλληλος στόχος, η μικρή μας πόλη ενώνει τις δυνάμεις», τόνισε η ίδια για να σημειώσει πως η ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις θα γίνεται σταδιακά μέσα από το site και τα socialmedia της δράσης «Santa run». Ευχαριστώντας τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση η κ. Τσολάκη δεν παρέλειψε κλείνοντας να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής προς ενδιαφερόμενους εθελοντές. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν και να αποτελέσουν μέλος αυτής της προσπάθειας μπορούν να στείλουν μήνυμα τόσο στα social media όσο  και στο email των διοργανωτών που θα βρουν εντός της ιστοσελίδας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.