Στις Σαπες το Σωματειο ΑμεΑ ΠΕ Ροδοπης

Προσβασιμότητα και τουρισμός για ΑμεΑ στην ατζέντα της συνάντησης με τον Δήμαρχο

Στις Σάπες μετέβησαν τα πρωί της Δευτέρας μέλη και συνεργάτες του Σωματείου ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης, συνεχίζοντας τις επαφές με θεσμικούς της περιοχής για μια σειρά από ζητήματα που άπτονται των σκοπών του Σωματείου. Πρώτη χρονικά συνάντηση ήταν αυτή με τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών ενώ ακολούθησε συνάντηση και με τον υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών. Παρόντες στη συνάντηση ήταν εκ μέρους του Σωματείου ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Τρύφωνας Καρούντζος, η γραμματέας κ. Στέλλα Βογιατζή και ο επιστημονικός σύμβουλος του Σωματείου Θεοδόσης Θεοδωσίου ενώ εκ μέρους του Δήμου, πλέον του δημάρχου, το «παρών» έδωσαν και οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Έργων.
 
Όπως εξήγησε σε δήλωση του ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης «σκοπός της επίσκεψης ήταν αφενός να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τη προσβασιμότητα των Σαπών, να ενημερώσουμε τον Δήμαρχο για την οδηγία ενσωμάτωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την προσβασιμότητα για τα δημόσια και δημοτικά κτίρια και να συζητήσουμε το θέμα του τουρισμού για ΑμεΑ στη Μαρώνεια».
 
Αποτιμώντας τη συνάντηση ο κ. Καρούντζος επεσήμανε πως «διαπιστώσαμε, αφενός τη θετική διάθεση του δημάρχου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην πόλη των Σαπών, όπου η προσβασιμότητα είναι ανύπαρκτη και άρα ο Δήμος πρέπει να τρέξει μέχρι το 2020 ώστε τα δημοτικά κτίρια να είναι προσβάσιμα. Ταυτόχρονα τους επισημάναμε, ότι είμαστε πάντα διαθέσιμοι με την τεχνογνωσία μας να βοηθήσουμε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με όποιο τρόπο μας ζητηθεί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.