Την Παρασκευη απονεμεται το Νομπελ Ειρηνης: Υποψηφιοι Τσιπρας και Ζαεφ

«Φαβορί» η Γκρέτα Τούνμπεργκ, αλλά οι δύο πολιτικοί έχουν ακόμη πιθανότητες

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, απονέμεται το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο φέτος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Οι υποψήφιοι φέτος είναι 304, εκ των οποίων οι 219 είναι προσωπικότητες και οι 85 οργανισμοί. Μεταξύ άλλων, υποψήφιοι για το βραβείο είναι για την ιστορική πλέον Συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός της Βορείου Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Ωστόσο οι αξιόπιστοι μελετητές της ιστορίας επιμένουν πως το Νόμπελ Ειρήνης, κυρίως τις τελευταίες χρονιές, απονέμεται σε πρόσωπα ή οργανισμούς που πρωτοστατούν σε θέματα παγκόσμιας επικαιρότητας. Πιθανότερο είναι φέτος το Νόμπελ Ειρήνης να απονεμηθεί σε πρόσωπα, οι δράσεις των οποίων σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος. «Φαβορί», επομένως για το βραβείο ειρήνης είναι η νεαρή Σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, μια εμβληματική μορφή που πρόσφατα κέρδισε τις εντυπώσεις με την παρουσία της στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Να σημειωθεί όμως ότι δεν έχουν εκλείψει οι πιθανότητες για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.  Στους δυο τους, άλλωστε, αποφασίστηκε να απονεμηθεί από την αρμόδια Επιτροπή, φέτος το καλοκαίρι, το διεθνές βραβείο “Peace of Westphalie”, για την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εν αναμονή λοιπόν!
Β.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.