Συναινετικο ξεκινημα θελει ο νεος Δημαρχος

Θα επιδιώξει τη μέγιστη συναίνεση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου

Την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης, τουλάχιστον για τα βασικά θέματα, φαίνεται να θέλει ο νέος Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, μιας και η προηγούμενη αφορούσε την εκλογή οργάνων και επιτροπών, εξέφρασε την θέληση να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις του συμβουλίου στη σύνταξη του Τεχνικού προγράμματος.
 
Έτσι, θέλοντας να υπάρχει μια σύνθεση και ομοφωνία για τις αποφάσεις, με την κατάθεση του Τεχνικού προγράμματος, για το οποίο θα ενημερωθούν, τους ζήτησε να προσέλθουν στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να συντάξουν όλοι μαζί το Τεχνικό πρόγραμμα και κατ’ επέκταση τον Προϋπολογισμό, που εξαρτάται σε μεγάλο μέρος από αυτό.
 
Επίσης απευθυνόμενος προς τις παρατάξεις της ελάσσονας αντιπολίτευσης που δεν εκπροσωπούνται στην Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, τόνισε πως μπορούν να είναι παρούσες για να έχουν άποψη για τα θέματα που συζητούνται σε αυτές.
 
Σε κλίμα συναίνεσης κινήθηκαν, τουλάχιστον για αρχή, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με τον κ. Γραβάνη να τονίζει πως θα είναι σύμμαχοι στα θετικά και απέναντι στα αρνητικά, η κ. Λαφτσή έκανε κριτική για το θέμα της αίθουσας, ενώ ο πρώην Δήμαρχος κ. Βαβατσικλής ζήτησε κάθε τρίτη συνεδρίαση να γίνεται χωρίς ημερήσια διάταξη, ώστε να καταθέτουν τα δικά τους θέματα οι δημοτικοί Σύμβουλοι και οι πρόεδροι των Τοπικών κοινοτήτων, κάτι που γινόταν παλιότερα και είχε αποφέρει σημαντικά οφέλη.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.