Με τους ιδιους ορους η Αστικη Συγκοινωνια στην Κομοτηνη και το 2020

Πρόταση Βαβατσικλή να αναβιώσει το αίτημα για επιχορήγηση των Δημοτικών Αστικών Συγκοινωνιών από το Υπουργείο Μεταφορών

Ανανέωσε, με τους ίδιους όρους, την σύμβαση του για την παροχή συγκοινωνιακού έργου από το Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, με το κόστος για τρείς λεωφορειακές γραμμές το 2020 να ανέρχεται σε 268.644,04 ευρώ.
 
Το αστικό ΚΤΕΛ παρείχε την υπηρεσία και το 2019, για το ποσό 265.321,11 ευρώ, με την αύξηση των 3.000 ευρώ να οφείλεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αστικών ΚΤΕΛ κ. Νίκο Λυκούδη στην αύξηση της τιμής των καυσίμων που επήλθε στο μεσοδιάστημα.
 
Κατά την διάρκεια της συζήτησης έκανε παρέμβαση ο επικεφαλής της παράταξης κ. Τάσος Βαβατσικλής, ο οποίος τόνισε πως ενώ οι αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης επιδοτούνται, τα υπόλοιπα αστικά δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ.
 
Όπως θύμισε ο κ. Βαβατσικλής, αυτό το θέμα είχε απασχολήσει την ΚΕΔΚΕ σε ένα συνέδριο του 2006 που είχε πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, και τότε είχε υπάρξει δέσμευση πως οι Δήμοι που λειτουργούσαν την Αστική Συγκοινωνία θα επιχορηγούνταν για αυτή. Για αυτό και ζήτησε από την διοίκηση του Δήμου να ενδιαφερθεί για το θέμα της χρηματοδότησης από το αρμόδιο Υπουργείο της Αστικής Συγκοινωνίας στην Κομοτηνή, ώστε να γίνει και πιο αξιόπιστη, αλλά και να μην επιβαρύνεται για αυτή ο Δήμος.
 
Κλείνοντας να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την απόφαση ενδεικτικά οι τρείς γραμμές θα είναι:

Γραμμή 1:Από τα εργατικά Κικιδίου έως Θρυλόριο – Εργατικά υποσταθμού ΔΕΗ, μήκος γραμμής 27χλμ.

Γραμμή 2:Από Νέα Μοσυνούπολη – Κολυμβητήριο, μήκος γραμμής 12 χλμ.

Γραμμή 3: Από Στρατώνες – Σιδηροδρομικός Σταθμός, μήκος γραμμής 10 χλμ.
 
Γενικώς έχουν διατηρηθεί οι ίδιοι συντελεστές με αυτούς που είχαν οριστεί και στην τρέχουσα σύμβαση του έτους 2019, δηλαδή:
-ο συντελεστής ελαστικών είναι 0,035 ευρώ/χλμ.,
-ο συντελεστής συντήρησης 0,2 ευρώ/χλμ.,
-επίσης έχει διατηρηθεί το ίδιο ωριαίο κόστος οχήματος 1,36 ευρώ/κλμ. και το ίδιο ωριαίο κόστος οδηγού στα 8,08ευρώ/ ώρα με ετήσια μισθοδοσία των οδηγών στα 15.998,00 ευρώ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.