«Συμβαίνει και εδώ»: Εκδήλωση για το human trafficking στην Ξάνθη

25.09.2019 11:43

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Η Α21 σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “ Συμβαίνει και εδώ ” την Παρασκευή , 27 Σεπτεμβρίου 2019 , στις 7 μ.μ . στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη.
 
Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών, στα σώματα ασφαλείας και τις αρχές, στους φοιτητές αλλά και στο ευρύ κοινό της Ξάνθης και στοχεύει στην ενημέρωση για το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων σε μια προσπάθεια συνεργασίας όλων των φορέων για την αποτελεσματικότερη καταπολέμησή της.
 
To human trafficking (εμπορία ανθρώπων) είναι η παράνομη διακίνηση των ανθρώπων, κυρίως, για τους σκοπούς της καταναγκαστικής εργασίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Είναι ένα σύστημα όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα που πωλούνται, αγοράζονται και εξαναγκάζονται να δουλεύουν παρά τη θέλησή τους, με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή, κάτω από απειλές, σωματική και ψυχολογική βία. Totrafficking συμβαίνει στις περισσότερες ελληνικές πόλεις και χωριά σήμερα!
 
Η Α21 είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται ενάντια στο human trafficking. Στην Ελλάδα, η Α21 παρέχει φροντίδα σε επιζώντες trafficking, με προγράμματα αποκατάστασης από το τραύμα και επανένταξης στην κοινωνία. Από το 2012, λειτουργεί την24ωρη τηλεφωνική Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, η οποία δέχεται ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες 24/7 για ύποπτα περιστατικά που, σε συνεργασία με τις αρχές, οδηγούν πολύ συχνά στον εντοπισμό θυμάτων.
 
Info
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, 7 μ.μ-9 μ.μ.
Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Καπναποθήκη Π, Καπνεργατών 9
Είσοδος Ελεύθερη.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine