Ας στοχευσουμε αρχικα στον τουρισμο μιας εποχης

Της έκδοσης

Διαβάσαμε προσεχτικά τις προτάσεις του Ε. Στυλιανίδη όπως τις ανέπτυξε στη συνάντηση που είχε με ξενοδόχους της Ροδόπης και η αλήθεια είναι πως εκπλαγήκαμε δυσάρεστα. Είτε ξεπερασμένες είτε ανεδαφικές μας φάνηκαν οι προτάσεις του βουλευτή. Και δεν λέμε καλά είναι τα μεγάλα «οράματα» αλλά θα πρέπει να βασίζονται σε στέρεες βάσεις.
 
Είναι χαρακτηριστικό πως οι τρεις πρώτες από τις προτάσεις του βουλευτή Ροδόπης βασίζονται στην υποχρεωτικότητα διάφορων φορέων να επισκεφθούν την περιοχή. Έτσι με το «στανιό», γιατί εμείς είμαστε πιο μάγκες από τους άλλους.
 
Η άλλη είναι η ανάδειξη του δικτύου μουσείων του νομού, που ακούγεται ωραίο σαν πρόταση αλλά ουσιαστικά δεν σημαίνει τίποτα, γιατί αυτή τη στιγμή ούτε δίκτυο μουσείων στην περιοχή υπάρχει και ούτε τα μουσεία που λειτουργούν στον νομό μας (υπάρχουν και εξαιρέσεις φυσικά) λειτουργούν σταθερά, αφού οι ελλείψεις τους σε προσωπικό σε διάθεση επικοινωνίας με το κοινό κτλ είναι μεγάλες.
 
Στην πρόταση επιβολής διοδίων στον κάθετο άξονα είναι η αλήθεια πως συμφωνούμε, όμως θεωρούμε πως θα πρέπει πρώτα να λυθούν θέματα υποδομών, ελέγχων κτλ. Όλα αυτά δηλαδή που δεν γίνεται λόγος στην ανακοίνωση και θα πρέπει να προηγηθούν προκειμένου να μιλάμε για αξιοποίηση ενός οδικού άξονα μεγάλης σημασίας, που σημειοτέον σύμφωνα με την πρόταση του βουλευτή η διαχείρισή του θα περάσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις ευθύνες που επωμίζεται η ήδη υποστελεχωμένη τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής είτε μιλάμε για τον πρώτο είτε για τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης.
 
Και βέβαια τελευταία είναι η πρόταση για ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού μέσω σχετικών υποδομών της περιοχής που αναφέρει ενδεικτικά ο βουλευτής. Με μια διευκρίνιση όμως, οι υποδομές που αναφέρει ο βουλευτής είτε υπολειτουργούν είτε ακόμη παραμένουν κλειστές και σίγουρα υπό τις παρούσες συνθήκες λειτουργίας τους δεν αποτελούν υλικό για περαιτέρω αξιοποίηση… Κλειστή ακόμη η Τσανάκλειος, χωρίς κανονισμό λειτουργίας το μέγαρο, δυσπρόσιτο το αρχαίο θέατρο μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού που εννοούμε.
 
Κύριε βουλευτά, εμείς θα προτείναμε να στοχεύσουμε αρχικά σε τουρισμό μιας εποχής που μόλις και μετά βίας έχουμε στην παρούσα φάση και σταδιακά να επεκταθούμε και στις υπόλοιπες τρεις… έτσι για να μην πάθουμε και τίποτα από το αναπτυξιακό σοκ που θα φέρει ο τουρισμός τεσσάρων εποχών… εκτός κι αν τον επιβάλλουμε κι αυτόν υποχρεωτικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.