ΕΜΕ Ροδόπης: Μαθήματα προετοιμασίας για τους διαγωνισμούς μαθηματικών

18.09.2019 11:33

Έναρξη το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο 3ο ΓΕΛ

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ροδόπης, μετά από σχετική απόφαση συνελεύσεώς της, ανακοίνωσε την έναρξη των μαθημάτων προετοιμασίας των διαγωνισμών «ΘΑΛΗΣ», « ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» και «ΒΙΩΝ»
 
Ο πανελλήνιος Μαθηματικός διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ» διενεργείται ετησίως από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με τη στήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των τοπικών παραρτημάτων της Εταιρείας. Απευθύνεται στους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων Γυμνασίων και όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας. Τα θέματα του διαγωνισμού είναι διαφορετικά για κάθε τάξη. Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση και η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθηση τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών.
 
Ο πανελλήνιος Μαθηματικός διαγωνισμός «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» αποτελεί την δεύτερη φάση του διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ». Διαγωνίζονται μόνο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ». Απευθύνεται στους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων Γυμνασίων και όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας. Τα θέματα του διαγωνισμού είναι διαφορετικά για κάθε τάξη.
 
O τοπικός Μαθηματικός διαγωνισμός «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» διενεργείται ετησίως από το παράρτημα Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ροδόπης. Απευθύνεται στους μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου των Γυμνασίων Ν. Ροδόπης. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση και η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η παρότρυνση των μαθητών για συμμετοχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» τα επόμενα χρόνια.
 
O τοπικός Μαθηματικός διαγωνισμός «ΒΙΩΝ» αποτελεί την δεύτερη φάση του διαγωνισμού «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ». Διαγωνίζονται μόνο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ». Απευθύνεται στους μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου των Γυμνασίων Ν. Ροδόπης.
 
Το παράρτημα της ΕΜΕ Ν. Ροδόπης διοργανώνει μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών για τη συμμετοχή τους στους παραπάνω διαγωνισμούς. Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 και κάθε Σάββατο στο 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής (Φιλίππου 33) θα πραγματοποιούνται μαθήματα για όλους τους μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων Ν. Ροδόπης. Τα μαθήματα θα παρέχονται αφιλοκερδώς από εθελοντές μαθηματικούς, μέλη του παραρτήματος. Σκοπός των μαθημάτων είναι η καλύτερη προετοιμασία των μαθητών για τα θέματα των διαγωνισμών «ΘΑΛΗΣ», «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» και «ΒΙΩΝ».
 
Φέτος, οι εγγραφές των μαθητών και η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11:30 π.μ. 

Αναλυτικό πρόγραμμα 

Από Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 έως 11 Ιανουαρίου 2020:
 
Εγγραφές μαθητών: 11:30 π.μ. – 13:00 μ.μ., 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής (Φιλίππου 33)
Μαθήματα: Α’, Β’ και Γ’ τάξη Γυμνασίου, Α’, Β’ και Γ’ τάξη Λυκείου 11:30 π.μ. – 13:00 μ.μ., 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής (Φιλίππου 33)

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

#menoumespiti