Τοπο στα νιατα κανει ο Πολιτιστικος Χορευτικος Συλλογος Θρακων Κομοτηνης

Στους νεαρούς χορευτές και μουσικούς ήταν αφιερωμένο το επετειακό «Σεργιάνι στην Παράδοση» στα 10 χρόνια του Συλλόγου

Δέκα χρόνια παρουσίας στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης κλείνει ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, ο οποίος γιόρτασε μαζί με τα μέλη, τους φίλους και τους χορευτές του στην παράσταση «Σεργιάνι στην Παράδοση» που πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχόμενη χρονιά το βράδυ της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου.
 
Η παράσταση έδωσε χώρο στη νέα γενιά, με εκπροσώπους αυτής τους κκ. Βαγγέλη Παπαναστασίου, Μάνο Κουτσαγγελίδη, Νίκο Ζαπάρτα και Κώστα Μερετάκη, αλλά και πάνω από 150 χορευτές του Συλλόγου επί σκηνής. 
 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τζερνικούδης, η παράσταση αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς για το σύλλογο, που κλείνει δέκα χρόνια προσφοράς στην παράδοση και τον πολιτισμό.
 
«Όταν ξεκινήσαμε, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερη εξέλιξη όσο αφορά την πορεία του Συλλόγου, κάτι που φαίνεται και από τους αριθμούς, με 18 τμήματα και 500 χορευτές, επιτυχίες, εκδηλώσεις βραβεύσεις και κυρίως την αποδοχή του κόσμου» σημείωσε, η οποία τους έφερε στην παράσταση, να δίνουν χώρο και βήμα στη νέα γενιά, τους μουσικούς και τους χορευτές στους οποίους είναι αφιερωμένη η εκδήλωση.
 

Την προηγούμενη χρονιά ο Σύλλογος εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών ωρών στην Πράγα, όπου είχαν επαφές με την ελληνική κοινότητα και τον πρέσβη της Ελλάδας, συμμετείχαν σε γυρίσματα για την εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» στην Κρωβύλη, ενώ είναι σε επαφή και με άλλη παραγωγή.
 
Επίσης συμμετείχαν σε Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Κέρκυρα, με 45 παιδιά από τα τμήματα Εφήβων και παιδιών συμμετείχαν σε αυτό.
 

Επιπλέον συμμετείχαν σε Διεθνές Φεστιβάλ στη Βέροια, όπου έλαβαν το πρώτο βραβείο για το περίπτερό τους με ελληνικά προϊόντα, κάτι στο οποίο συνέβαλαν και οι χορηγοί τους, επαγγελματίες του τόπου, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά.
 
Στην καινούρια εκπαιδευτική χρονιά έχουν προγραμματίσει τη συμμετοχή τους σε πολλές εκδηλώσεις, με προτάσεις για συμμετοχή σε φεστιβάλ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μαζί με όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν κάθε χρόνο στην περιοχή.
 

Όσο για την παράσταση της Παρασκευής, τόνισε πως συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε με τις εκδηλώσεις στις οποίες τίμησαν τους μεγάλους της Θρακιώτικης παράδοσης, τιμούν τη νέα γενιά, που σηματοδοτεί το παρόν αλλά δίνει υποσχέσεις και ελπίδα προδιαγράφοντας το μέλλον, το οποίο βλέπουν με χαρά πως βρίσκεται σε καλά χέρια.
 

Για αυτό άλλωστε και τον κύριο λόγο είχαν τα παιδικά και τα εφηβικά τους τμήματα, 6 τμήματα περίπου 150 άτομα, οι πιο μικροί σε ηλικία αλλά οι πιο μεγάλοι σε χορευτική αξία χορευτές του Συλλόγου.
 

«Αναμφισβήτητα η λαϊκή μας παράδοση είναι ανεξάντλητη, είναι πολύτιμη και μοναδική, και εμείς από τη μεριά μας προσπαθούμε να την προβάλλουμε ουσιαστικά και δημιουργικά, βάζοντας τις βάσεις για την παράδοση του αύριο, με την ελπίδα και την σιγουριά για τη συνέχεια από τη νέα γενιά μουσικών και χορευτών, άξιων συνεχιστών της Θρακιώτικης παράδοσης» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.