Στις επάλξεις ο Δήμαρχος Κομοτηνής για τις εξορύξεις χρυσού

14.09.2019 10:57

«Ρητή και αδιαπραγμάτευτη η εναντίωσή μου σε εξορυκτικές δραστηριότητες στον τόπο μας»

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

«Με αφορμή την δημόσια συζήτηση, που άνοιξε εκ νέου, σχετικά με την δραστηριοποίηση των εταιρειών χρυσού στην Θράκη, θέλω ως Δήμαρχος Κομοτηνής να καταθέσω τη ρητή και αδιαπραγμάτευτη θέση εναντίωσής μου σε εξορυκτικές δραστηριότητες στον τόπο μας». Αυτό ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης σε γραπτή του δήλωση, με την οποία κάνει γνωστή τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στα σχέδια για εξορύξεις χρυσού στην περιοχή.
 
Παράλληλα ο ίδιος δηλώνει «διερμηνεύοντας και εκφράζοντας τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των συνδημοτών μου, ότι θα αντιταχθώ με κάθε τρόπο σε οποιοδήποτε εγχείρημα των εταιρειών χρυσού να παραβλέψουν και να υπερκεράσουν την αντίθεση των τοπικών κοινωνιών στις  χρυσοεξορυκτικές τους προτάσεις» και συμπληρώνει πως «συμπλέω ομόθυμα και ολόψυχα με τους συμπολίτες μου, είτε αυτοί είναι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, είτε είναι ενεργοί πολίτες, που εδώ και χρόνια, εγείρουν σθεναρή αντίσταση στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού».
 
«Η εύφορη και ευλογημένη γη της Θράκης προσφέρει δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης, που θα έχουν στο επίκεντρό τους τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στον άνθρωπο» επισημαίνει ο ίδιος για να προσθέσει πως «Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς και πολίτες θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, όρθιοι στις επάλξεις, προκειμένου να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να υλοποιήσει επενδυτικά σχέδια, που θα αγνοούν κατάφωρα τη βούληση των τοπικών κοινωνιών».
 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

#menoumespiti