Ανεξαρτητη Ενωτικη Πρωτοβουλια: «Και παλι με ξενα κολλυβα επιχειρει να κανει μνημοσυνο ο περιφερειαρχης»

Για «οικειοποίηση» έργων κατηγορεί τον Χρ. Μέτιο η παράταξη Κατσιμίγα

Δριμεία κριτική εξαπέλυσε η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία σχολιάζοντας την ανακοίνωση πριν από λίγές μέρες της Περιφέρειας περί εξασφάλισης θέσεων σε παιδιά οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχεια σε παιδικούς σταθμούς. Όπως τονίζει η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Μέτιος δεν εκκινούν από δική του πρωτοβουλία αλλά από το Εθνικό πρόγραμμα ΈΣΠΑ με τον ίδιο να έχει υποχρέωση να υπογράψει για την υλοποίησή του. Παράλληλα η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία καταθέτει την αγωνία της «να δούμε να προχωρά κάποια πρωτοβουλία του κ.Μέτιου και των υπηρεσιών της περιφέρειας που είναι αποκλειστικά δική του»
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Στην προσφιλή του τακτική καταφεύγει ο Χρήστος Μέτιος ο οποίος προσπαθεί να διασκεδάσει το ανύπαρκτο έργο του παρουσιάζοντας σαν δικό του το Εθνικό πρόγραμμα για τους Παιδικούς Σταθμούς που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Βάζοντας μια τυπική υπογραφή για την οποία ήταν υποχρεωμένος να βάλει ήθελε δεν ήθελε, η Περιφέρεια με περισπούδαστο Δελτίο Τύπου μας ενημέρωσε ότι: “Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει 2.201.246 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για να εξασφαλίσει θέσεις σε παιδικούς σταθμούς για παιδιά οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας”, προσθέτοντας ανενδοίαστα στη συνέχεια: “Με αυτόν τον τρόπο η Περιφέρεια στηρίζει οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δίνοντας στους γονείς και στους κηδεμόνες των παιδιών που θα φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς τη δυνατότητα να συνεχίζουν να εργάζονται ή να αναζητούν εργασία”.

Με αγωνία αναμένουμε να δούμε να προχωρά κάποια πρωτοβουλία του κ.Μέτιου και των υπηρεσιών της περιφέρειας που είναι αποκλειστικά δική του και θα είμαστε οι πρώτοι που θα το επαινέσουμε.

Για την ώρα τα αυτοκίνητα της Περιφέρειας βρίσκονται ακινητοποιημένα για μήνες χωρίς καύσιμα, καθόσον η διαδικασία δεν προβλέπεται από κανένα ΕΣΠΑ… Αλλά για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε και θα εξηγήσουμε τι σημαίνει να μην μπορούν να κινηθούν τα οχήματα της Περιφέρειας!».
 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.