Ενισχυει την κυκλοφοριακη αγωγη των μαθητων η αστυνομια της Ροδοπης

Φυλλάδια διένειμαν την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς αστυνομικοί

Έξω από τα Δημοτικά Σχολεία βρήκε και φέτος, την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, τους αστυνομικούς των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, αλλά και σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, σε μαθητές και γονείς.
 
Στα συγκεκριμένα φυλλάδια δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πώς να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.
 
Όπως σημείωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης, οι υπηρεσίες θα βρίσκονται σε επαφή καθ’ όλη τη σχολική χρονιά με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και θα πραγματοποιούν παρόμοιες δράσεις με στόχο τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης.


 
Ο κ. Σεβδυνίδης ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, τονίζοντας παράλληλα ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα βρίσκονται σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους Προέδρους των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που τυχόν ανακύψουν σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών.
 
Θέλησε δε να στείλει και ένα μήνυμα στους γονείς, τονίζοντας πως είναι οι πρώτοι δάσκαλοι, και τα πρότυπα των παιδιών, όσο αφορά την κυκλοφοριακή αγωγή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.