Προταση για συνεδριαση του Περιφερειακου Συμβουλιου στη Σαμοθρακη

Ακόμη και σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα στη συγκοινωνία τονίζει η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

Με επιστολή προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστο Παπαθεοδώρου ζητήθηκε η σύγκληση του Π.Σ. στο νησί της Σαμοθράκης προκειμένου να συζητηθούν επί τόπου και με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και πολιτών, τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού. Στην επιστολή τονίζεται το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα στη συγκοινωνία με την Αλεξανδρούπολη, με δεδομένο ότι η απόσυρση του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΡΤΕΜΙΣ και η επαναδρομολόγηση του ταχύπλοου καταμαράν ANDROS JET επαναφέρει το ζήτημα της τροφοδοσίας, με δεδομένο ότι το τελευταίο δεν μπορεί να μεταφέρει φορτηγά και ειδικά φορτία. Στην επιστολή τονίζεται ότι πρέπει να βρεθεί μόνιμη λύση για τη σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα αλλά και να ενταχθεί η Σαμοθράκη στο δίκτυο ακτοπλοΐας του ΒΑ Αιγαίου, δηλαδή σύνδεση με Λήμνο, Μυτιλήνη, Αη Στράτη, Χίο και Καβάλα. Ταυτόχρονα αδήριτη είναι η ανάγκη επέκτασης του λιμένα Καμαριώτισσας προκειμένου στο νησί να προσεγγίζουν μεγαλύτερα πλοία, θαλαμηγοί και κρουαζιερόπλοια.
 
Η επιστολή που στάλθηκε έχει ως εξής:
 
«Κύριε Πρόεδρε,

Όπως είναι γνωστό, από τις 6 Αυγούστου 2019 η Σαμοθράκη παρέμεινε αποκλεισμένη λόγω της απόσυρσης από την κυκλοφορία δύο από εκ των τριών πλοίων της εταιρείας που είχε την εκμετάλλευση της γραμμής Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη (Σαος ΙΙ και Σαόνησος). Στην κυκλοφορία παρέμεινε το ταχύπλοο Ζέφυρος που μετέφερε μόνον 150 επιβάτες. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μερικώς μόλις στις 15 Αυγούστου. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν ο αποκλεισμός στο νησί χιλιάδων επισκεπτών, η ματαίωση αφίξεων, η διακοπή ανεφοδιασμού του νησιού και η καταστροφή της τοπικής οικονομίας. Μέχρι σήμερα το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπισθεί πλήρως με δεδομένο ότι αποσυρθεί το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΡΤΕΜΙΣ και επανήλθε το ταχύπλοο ANDROSJET το οποίο δεν μπορεί να μεταφέρει φορτηγά. Επομένως η επαρκής τροφοδοσία του νησιού παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα.

Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή τα προβλήματα της Σαμοθράκης είναι γνωστά και χρονίζουν για δεκαετίες. Επειδή το ζητούμενο δεν είναι να βρεθεί ένα καλό πλοίο που να συνδέει τη Σαμοθράκη με την ηπειρωτική χώρα, αλλά η ένταξη της Σαμοθράκης στο δίκτυο ακτοπλοΐας του ΒΑ Αιγαίου καθώς και η αναβάθμιση του λιμένα της Καμαριώτισσας, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε, για τη μετάβαση όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου στο νησί της Σαμοθράκης όπου σε ειδική συνεδρίαση θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε για το μέλλον του νησιού και τις δράσεις της Περιφέρειας μας. Με την μετάβασή μας στο νησί θα δείξουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για τους πολίτες που ζουν και βιοπορίζονται στο ακριτικό και πανέμορφο νησί που έχουμε την τύχη να ανήκει στην Περιφέρεια μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.