40 βλαβες μεσα σε 10 ημερες εντοπιστηκαν στην υδρευση του Δημου Μαρωνειας Σαπων

Χωρίς νερό την Τρίτη το Αρσάκειο - Τα συνεργεία του Δήμου προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις βλάβες το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τον Δήμαρχο

Συνεχίζουν να είναι πολλά τα προβλήματα της ύδρευσης στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών, με τις υπηρεσίες το τελευταίο διάστημα να έχουν εντοπίσει και επιδιορθώσει, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαρώνειας Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, περίπου 40 βλάβες.
 
Αυτά έγιναν μόνο στις μέρες που ανέλαβε τη διοίκηση, όμως αυτές οι βλάβες δεν έγιναν τις τελευταίες ημέρες, αλλά τους τελευταίους μήνες και τα τελευταία χρόνια.
 
Η πόλη των Σαπών άλλωστε υπέφερε από έλλειψη νερού όλο το καλοκαίρι, ενώ ακόμα και την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, ο οικισμός του Αρσακείου δεν είχε νερό.
 
Τα συνεργεία του Δήμου δουλεύουν προς κάθε κατεύθυνση από το πρωί ως το βράδυ, ώστε να επιλύσουν το πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης των Σαπών, όμως η οριστική του επίλυση χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο, θα γίνει σε τρείς φάσεις.
 
Βραχυπρόθεσμα, θα γίνει η αποκατάσταση των βλαβών, ενώ θα αξιοποιηθούν και θα συντηρηθούν οι υπάρχουσες γεωτρήσεις.
 
Μεσοπρόθεσμα, προσπαθούν να κάνουν νέες γεωτρήσεις και δεξαμενές, αντικαταστάσεις δικτύων και χρονιζουσών βλαβών, ώστε να επέλθει η ομαλότητα τουλάχιστον στην τροφοδοσία νερού.
 
Βέβαια μακροπρόθεσμα, η οριστική λύση θα δοθεί μέσα από το φράγμα του Ιασίου, για το οποίο κάνουν προσπάθειες να κάνουν τις μελέτες και μέσω του ΕΣΠΑ και διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων να χαρακτηριστεί υδροδοτικό και να παρέχει νερό στις Σάπες και τουλάχιστον άλλους 10 οικισμούς για να λυθεί το πρόβλημα οριστικά.
 
Η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων καθίσταται απαραίτητη, μιας και τα οικονομικά του Δήμου δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν αυτά τα έργα, για αυτό και θέλουν να εξασφαλίσουν πιστώσεις για μελέτες ώστε να ακολουθηθεί αυτή η οδός.
 
«Αν ήταν τα οικονομικά του Δήμου τόσο ανθηρά ώστε να αντιμετωπίζουν έργα της τάξης κάποιων εκατομμυρίων ευρώ τα προβλήματα θα είχαν λυθεί εδώ και αρκετά χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαριτόπουλος, όμως τώρα θα πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.