Να συζητηθει το θεμα της Σαμοθρακης στο Περιφερειακο Συμβουλιο ζητα ο Χρ. Τοψιδης

Σκοπός η δρομολόγηση ενεργειών από πλευράς Περιφέρειας για την αποκατάσταση των επιπτώσεων από τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού

«Ευελπιστώντας στην ολοκλήρωση της κατανομής θέσεων και αξιωμάτων από τον Περιφερειάρχη θεωρούμε αναγκαία την εστίαση της Περιφέρειας στα υπαρκτά ζητήματα της περιοχής». Αυτό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» κ. Χριστόδουλος Τοψίδης για να καταθέσει την πρόταση να συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στη Σαμοθράκη.

«Όπως έχω δηλώσει πριν από μερικές ημέρες θεωρούμε αναγκαία, στην πρώτη συνεδρίαση του Π.Σ. μετά την ολοκλήρωση της συγκρότησης του Προεδρείου και της ανάδειξης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, την εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη ως θέματος, του πρόσφατου συγκοινωνιακού προβλήματος που υπήρξε στο νησί της Σαμοθράκης και των συνεπειών που προκλήθηκαν από την έκταση που έλαβε το θέμα στις επιχειρήσεις και στην τοπική οικονομία, καθώς και στην τουριστική φήμη του νησιού» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος για να εξηγήσει πως σκοπός της συζήτησης του εν λόγω θέματος θα είναι η κατάρτιση και η δρομολόγηση σειράς ενεργειών από την πλευρά της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των επιπτώσεων αυτών.

«Με βάση τις δημοκρατικές αρχές, αλλά και την κείμενη νομοθεσία, το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων της Περιφέρειας» θύμισε ο ίδιος, εκφράζοντας την ελπίδα πως η διοίκηση της Περιφέρειας θα ευαισθητοποιηθεί και αφενός θα περιλάβει το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη και αφετέρου θα  ενημερώσει για τις ενέργειές της και τις προθέσεις της στο πλαίσιο εισήγησης που θα καταθέσει.

Παράλληλα ο κ. Τοψίδης προτείνει να κληθούν να παραστούν και να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση ο Δήμαρχος, κ. Νικόλαος Γαλατούμος, καθώς και η Ένωση Επαγγελματιών Σαμοθράκης εκπροσωπώντας τον επαγγελματικό κόσμο του νησιού.

«Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν ανταποκριθεί στο αίτημά μας, θα επανέλθουμε αξιοποιώντας τις διατάξεις του κανονισμού του Π.Σ» διαβεβαιώνει ο ίδιος κλείνοντας για να απευθύνει έκκληση στους εκπροσώπους των άλλων περιφερειακών παρατάξεων «ώστε εφόσον συμφωνούν με την αναγκαιότητα συζήτησης του θέματος στο ΠΣ, να καταθέσουν και οι ίδιοι με κάθε πρόσφορο τρόπο το ίδιο αίτημα».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.