Αρωγος στην προσπαθεια ανακαμψης του Δημου Μαρωνειας Σαπων ο Δημητρης Χαριτου

Κάλεσμα για πρωτοβουλίες ενάντια των συνομιλιών που γίνονται για το χρυσό από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε δημάρχους της Ροδόπης.
 
Οι δύο άντρες συζήτησαν τις ανάγκες του Δήμου, ενός από τους φτωχότερους της χώρας, και πώς θα μπορέσει να ανακάμψει, ενώ επιβεβαίωσαν την κάθετη αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.

Γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση

Γόνιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον κ. Χαρίτου ο κ. Χαριτόπουλος, τονίζοντας πως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η παρουσία του στο Δήμο γιατί είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αγωνιστεί, μέσα από όλα τα μετερίζια για την κοινωνική, οικονομική και γενικότερη ανάπτυξη της Ροδόπης, γνωρίζει την καθημερινότητα και τα πραγματικά προβλήματα του πολίτη, τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής ευρύτερα καθώς και του Δήμου ΜαρωνείαςΣαπών ειδικότερα.
 
Άλλωστε ταυτίζονται σε πολλά ζητήματα, με κοινή τους επιδίωξη και στόχο να μην προχωρήσει η εξόρυξη χρυσού στην περιοχή, κάτι που επιβεβαίωσαν και επισφράγησαν και στη συνάντηση τους.
 
Όμως σε οποιαδήποτε άλλη μορφή ανάπτυξης ή παρεμβάσεις που θα βοηθούν τους πολίτες και την περιοχή του Δήμου Μαρωνείας Σαπών ο κ. Χαριτόπουλος πήρε τη διαβεβαίωση από τον βουλευτή Ροδόπης ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης τόσο εντός όσο και εκτός του κοινοβουλίου.
 
«Είναι χαρά που τον υποδεχόμαστε, γιατί είναι ένας φίλος και είναι μόνιμα στο πλευρό του Δήμου και της περιοχής μας» επεσήμανε ο κ. Χαριτόπουλος.

Ανάγκη αξιοποίησης των δυνατοτήτων του τόπου

Από την πλευρά του ο βουλευτής ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποδοχή του υπενθυμίζοντας πως με τον κ. Χαριτόπουλο τους συνδέουν κοινοί αγώνες για ένα κρίσιμο θέμα που απασχολεί την περιοχή, το θέμα του χρυσού.
 
Όμως γνωρίζει ότι ο Δήμος είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή με σοβαρότατα προβλήματα, με εκτεταμένες ζώνες φτώχιας, με την πιο υψηλή ανεργία από οποιαδήποτε περιοχή της χώρας και με την μετανάστευση να έχει γιγαντωθεί.
 
Για αυτό και έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στα τοπικά προβλήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και συνδέονται κυρίως  με την ολοκλήρωση των υποδομών που λείπουν και με την αξιοποίηση σημαντικών δυνατοτήτων του τόπου, τα οποία έθεσε με έμφαση ο κ. Χαριτόπουλος.
 
«Δεν σας κρύβω ότι κανείς δεν νιώθει ικανοποιημένος, παρότι έγιναν κάποια πράγματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με την κατάσταση στην περιοχή, γιατί το μέτρο σύγκρισης πρέπει να είναι οι ανάγκες των πολιτών, οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία» σημείωσε, για αυτό και επιδίωξε την συνάντηση με τον δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών, όπου υπήρξε συμφωνία ότι το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη που άνοιξε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στην περιοχή.
 
Ο κ. Χαρίτου από τις Σάπες απεύθυνε κάλεσμα ενότητας προς όλους τους κοινωνικούς, παραγωγικούς φορείς, και όλους όσους έχουν θέσεις ευθύνης στην περιοχή να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ζητήσουν να διακοπούν τώρα οι διαπραγματεύσεις που κάνει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση με την Eldorado για τις εξορύξεις χρυσού. «Αυτό είναι καθολικό αίτημα και χρειάζεται να γίνει υπόθεση  όλης της κοινωνίας και θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να  σταματήσουν οι αρνητικές εξελίξεις για την περιοχή και να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα άλλο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης για τον τόπο, αξιοποιώντας όλα τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.