Αποχωρει απο το Νοσοκομειο Κομοτηνης ο Γιωργος Φιλιππιδης

Δεν χρησιμοποίησε τη δυνατότητα παραμονής για ένα ακόμη χρόνο - Αφήνει παρακαταθήκη την αναμενόμενη κατασκευή του νέου Νοσοκομείου, αποθεματικό 6 εκ. ευρώ και βελτιωμένες δομές στο Σισμανόγλειο - Δηλώνει αρωγός σε όποια νέα Διοίκηση προκύψει

Αποχωρεί μετά από 3 χρόνια στη διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής, έχοντας συνδέσει τη θητεία του με την εκπλήρωση της διαχρονικής επιθυμίας της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία ενός νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, ο κ. Γιώργος Φιλιππίδης, που παρόλο που είχε τη δυνατότητα παραμονής για ακόμα ένα χρόνο αποφάσισε να μην την χρησιμοποιήσει.
 
Ο κ. Φιλιππίδης έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή του με την οποία ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες του για την προσπάθεια που έγινε όλα αυτά τα δύσκολα αλλά ιδιαίτερα δημιουργικά χρόνια στο Νοσοκομείο, με αγάπη για τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, αλλά κυρίως με σεβασμό προς τους λήπτες των υπηρεσιών υγείας.
 
Ανάμεσα στην παρακαταθήκη που αφήνει στην επόμενη διοίκηση είναι η κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου, ένα ισχυρό αποθεματικό ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, την ανακαίνιση των χειρουργείων και την αντικατάσταση του εξοπλισμού και άλλες παρεμβάσεις που βοήθησαν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
 
Ευχαριστεί τέλος τους θεσμικούς φορείς της πόλης, σημειώνοντας πως αποχωρεί γιατί πιστεύει πως η δυνατότητα Διοίκησης θα πρέπει να δίνεται και σε άλλα ικανά στελέχη της τοπικής κοινωνίας, τα οποία με τις δικές τους ιδέες και αντιλήψεις θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν για την περεταίρω ανάπτυξη των υγειονομικών υπηρεσιών στο Νομό Ροδόπης και υπόσχεται να σταθεί αρωγός στην όποια προσπάθεια.
 
Να σημειωθεί πως ο κ. Φιλιππίδης επιστρέφει στην οργανική του θέση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον τομέα της ειδικής αγωγής, παρόλο που θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στην Κομοτηνή, παραδίδοντας μαθήματα στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής. 

Το «ευχαριστώ» του Γιώργου Φιλιππίδη 

Η επιστολή του κ. Φιλιππίδη έχει ως εξής:
 
«Με την τυπική λήξη της τριετούς θητείας μου αισθάνομαι την αδήριτη ανάγκη να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου τα τρία αυτά δύσκολα, αλλά ιδιαίτερα δημιουργικά χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, τους διοικητικούς υπαλλήλους, το λοιπό επιστημονικό προσωπικό, την τεχνική υπηρεσία, τους υπαλλήλους του τμήματος επιστασίας, καθώς και όλους τους εξωτερικούς μας συνεργάτες. Επίσης ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υγείας, τον Διοικητή και Υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Κομοτηνής για την άψογη, γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία  που είχαμε τα τρία αυτά χρόνια με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.
 
ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ συμβάλλαμε τα μέγιστα ώστε να πάμε το Νοσοκομείο μας ένα βήμα πιο πέρα, από αυτό που παραλάβαμε την 29η Ιουλίου του 2016. Γίνανε πολλά, θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα περισσότερα, αλλά πιστεύω ότι όλοι μας κινηθήκαμε με ανιδιοτελή κίνητρα, με αγάπη για τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, αλλά κυρίως με σεβασμό προς τους λήπτες των υπηρεσιών υγείας.
 
Οι απολογισμοί του έργου που συντελέστηκε έχουν δοθεί κατά καιρούς στη δημοσιότητα, καθώς πάντα πίστευα και πιστεύω ότι οι ενέργειες της Διοίκησης πρέπει να γίνονται υπό πλήρη διαφάνεια και συνεχή ενημέρωση του φορολογούμενου πολίτη, ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί κριτική και να μάχεται για ένα ανθρωποκεντρικότερο και δικαιότερο δημόσιο σύστημα υγείας. Άλλωστε η Υγεία αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό, βρίσκεται στον πυρήνα των κοινωνικών δικαιωμάτων, τα οποία  προστατεύονται ισχυρά τόσο από το Σύνταγμα, όσο και από μια σειρά Νομοθετημάτων της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας.
 
Η Κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής με την ευεργετική για τον τόπο μας Δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ένα ισχυρό αποθεματικό ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ που καταφέραμε και δημιουργήσαμε τα 3 τελευταία χρόνια, η αντικατάσταση μεγάλου μέρους του ιατροτεχνολικού εξοπλισμού με ποσά άνω των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα νέα υπερσύγχρονα χειρουργεία, η σημαντική αύξηση του ιατρικού και λοιπού προσωπικού, οι ανακαινίσεις και συντηρήσεις τμημάτων στο υφιστάμενο κτίριο, η διευκόλυνση της προσβασιμότητας, οι νέες κοινωνικές δράσεις που ανέπτυξε το Νοσοκομείο Κομοτηνής, τα επιστημονικά σεμινάρια και η δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού που οφείλει να μεριμνά ένας δημόσιος φορέας υγείας, κ.α. αποτελούν μια ισχυρή παρακαταθήκη για τη νέα Διοίκηση, ώστε να συνεχίσει από μια πιο στέρεα βάση τη μεγάλη προσπάθεια για ένα αξιόπιστο, λειτουργικό, σύγχρονο και φερέγγυο Νοσοκομείο για ΟΛΟΥΣ.
 
Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, υπήρχαν σημαντικές δυσκολίες, υπάρχουν πολλά που ακόμα επιβάλλεται να γίνουν και δυστυχώς υπάρχουν νοοτροπίες ανθρώπων που δύσκολα αλλάζουν. Στην όλη προσπάθεια βρήκα πολλούς συμμάχους θεσμικούς και μη, δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ και σε μια σημαντική μειοψηφία τόσο εντός, όσο και εκτός του Νοσοκομείου που αντιστέκεται σθεναρά σε ό,τι καινούριο πάει να γίνει, σε όποια αλλαγή επιβάλλεται για το καλό των πολλών, αντιστέκεται στο αυτονόητο. Κάθε αλλαγή φέρνει αντιστάσεις, κάθε νέα προσπάθεια δημιουργεί κριτική, η οποία όταν είναι καλοπροαίρετη είναι ευπρόσδεκτη και ευκταία, καθώς κανείς μας δεν είναι αλάνθαστος, όταν όμως γίνεται κακοπροαίρετα και με αθέμιτα μέσα δημιουργεί τροχοπέδη στην προσπάθεια για ριζική αλλαγή καταστάσεων που οδήγησαν το Νοσοκομείο της πόλης σε προβληματικές καταστάσεις.
 
Στο σημείο αυτό θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω όλους τους θεσμικούς φορείς του Νομού Ροδόπης που από την πρώτη ημέρα της θητείας μου ήταν συνοδοιπόροι της μεγάλης προσπάθειας που συντελέστηκε, καθώς πίστευα και πιστεύω ότι ο χώρος της υγείας δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο οποιασδήποτε μορφής αντιπαράθεσης. Την ομοψυχία αυτή στα Υγειονομικά ζητήματα του Νομού πιστεύω ότι την πετύχαμε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Δεν θα ήθελα να απευθύνω δημόσια ονομαστικές ευχαριστίες σε θεσμικούς και μη φορείς που συνέβαλαν σε αυτό, γιατί είναι τόσοι πολλοί που σίγουρα θα παραλείψω και θα αδικήσω κάποιους. Όλοι οι Τοπικοί Θεσμικοί Φορείς, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο Μουφτής, οι Βουλευτές του Νομού, οι Στρατιωτικές Αρχές και τα Σώματα Ασφαλείας, ο Ερυθρός Σταυρός, οι Σύλλογοι και τα Σωματεία του Νομού, τα ΜΜΕ, οι Μ.Κ.Ο., ήταν πάντα δίπλα στο Νοσοκομείο και σε εμένα προσωπικά σε δύσκολες και σε ευχάριστες στιγμές. Τους ευχαριστώ θερμά και δεν θα ξεχάσω ποτέ την άριστη και εποικοδομητική μας συνεργασία με μόνο γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση και πρόοδο του ευαίσθητου χώρου της Υγείας στην περιοχή μας.
 
Τέλος, ευχαριστώ ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κομοτηνής, τους  φορείς της πόλης, αλλά και τους απλούς πολίτες, οι οποίοι με κάθε τρόπο και με ανιδιοτελή κίνητρα προσπάθησαν να με μεταπείσουν να δεχτώ την παράταση της θητείας μου. Ωστόσο όπως είχα δηλώσει εξαρχής στόχος μου ήταν να ολοκληρώσω μία θητεία, καθώς η δυνατότητα Διοίκησης θα πρέπει να δίνεται και σε άλλα ικανά στελέχη της τοπικής κοινωνίας, τα οποία με τις δικές τους ιδέες και αντιλήψεις θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν για την περαιτέρω ανάπτυξη των υγειονομικών υπηρεσιών στο Νομό Ροδόπης. Υπόσχομαι ότι μπορεί να μη βρίσκομαι στο τιμόνι της Διοίκησης του Νοσοκομείου το επόμενο διάστημα, αλλά θα σταθώ αρωγός σε όποια νέα Διοίκηση προκύψει ώστε να συνεχιστεί αταλάντευτα η μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου, καινοτόμου και αξιόπιστου Νοσοκομείου για ΌΛΟΥΣ, το οποίο αποτελεί το όνειρο και τη μακρόχρονη προσδοκία της τοπικής μας κοινωνίας. Καλή και δημιουργική συνέχεια!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.