Η εξαίρεση που θα έπρεπε να αποτελεί κανόνα

05.09.2019 10:45

Της έκδοσης

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Με μεγάλη χαρά  υποδεχτήκαμε την απολογιστική συνέντευξη του Μανώλη Ταπατζά για την 9ετή του θητεία στην προεδρία της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής, η οποία ολοκληρώθηκε και επισήμως με την ολοκλήρωση της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αλλά και την μεταπήδησή του πλέον στον έτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήτοι στα όργανα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Ο Μανώλης Ταπατζάς έκανε αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί κανόνα, αλλά μάλλον ως εξαίρεση μπορεί να λογιστεί για την περιοχή μας, καθότι να υπενθυμίσουμε ότι απολογιστική συνέντευξη ως όφειλαν δεν έδωσε ουδείς, διατελέσας αντιδήμαρχος ή σε άλλη θέση ευθύνης, ούτε καν ο πρώην πλέον δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, πλην της Φελίνας Καζάκου, η οποία επίσης δοκίμασε τις δυνάμεις της – και πέτυχε- στα όργανα της Περιφέρειας, προ μάλιστα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών.
 
Η κρίση για το αν ο κ. Ταπατζάς έφερε εις πέρας επιτυχώς τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν έγκειται στον κάθε έναν εξ  ημών ξεχωριστά, επί δημοσιοποιημένων όμως πλέον και από τον ίδιο δεδομένων και όχι από απόψεις που διαμορφώνονται στην βάση πλασματικών αντιλήψεων, προσωπικών συμπαθειών ή αντιπαθειών και λοιπών συμφερόντων.
 
Αυτόν άλλωστε τον σκοπό, της αναγνώρισης ή ακόμα και της αμφισβήτησης εξυπηρετεί ένας απολογισμός, που σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί πράξη αναγνώρισης τόσο της ευθύνης που αναλογεί σε πρόσωπα που καταλαμβάνουν διοικητικές θέσεις όσο και το σε ποιον εν τέλει «λογοδοτούν» που δεν είναι άλλος από την ίδια την κοινωνία.
 
Αν μη τι δε άλλο θα έπρεπε να αποτελεί βασικό αιτούμενο από όσους θα ακολουθήσουν στις θέσεις αυτές, ούτως ώστε να γνωρίζουν από ποια βάση ξεκινούν και πάνω στις οποίες αυτοί με την σειρά τους θέλουν να παραδόσουν.
 
Είθε να βρει μιμητές!

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine