Στην Κομοτηνη η εκπαιδευση 1.000 Ειδικων Φρουρων

Ενίσχυση σε εκπαιδευτικό προσωπικό ζητά η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ

Στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου θα εκπαιδευτούν οι 1.500 Ειδικοί Φρουροί που θα ενταχθούν στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αποκαλύπτει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ. Το Τμήμα της Κομοτηνής μάλιστα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση θα εκπαιδεύσει τη «μερίδα του λέοντος» των νέων Ειδικών Φρουρών. Συγκεκριμένα 1.000 από τους 1.500 συνολικά θα εκπαιδευτούν στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής.
 
Η ανακοίνωση ωστόσο της Ένωσης δεν έγινε για να αποκαλύψει το εν λόγω γεγονός αλλά για να διατυπώσει της ανησυχίες της σχετικά με την μη επαρκή στελέχωση των συγκεκριμένων Τμημάτων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Εξ ου και στην κατεύθυνση αυτή η Ένωση καταθέτει δέσμη πέντε προτάσεων «προκειμένου» όπως εξηγεί «να αποφευχθούν πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις για τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στις οποίες θα υπηρετήσουν στο μέλλον οι εν λόγω Ειδικοί Φρουροί».
 
Η προτάσεις της  Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ είναι οι εξής:

  1. Καθορισμό του ελάχιστου χρόνου θεωρητικής εκπαίδευσης των Ειδικών Φρουρών σε τουλάχιστον δυο (2) μήνες με τη προοπτική αύξησης της αργότερα, όπως ίσχυε στο παρελθόν, προκειμένου να αυξηθούν αντίστοιχα και οι αναγκαίες, βασικές ώρες διδασκαλίας των ανωτέρω πολύτιμων γνωστικών αντικειμένων.
  2. Έκτακτη, προσωρινή ενίσχυση των οικείων Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής & Διδυμοτείχου με επαρκή αριθμό εκπαιδευτών, καταρτισμένων και έμπειρων στη διδασκαλία των διαλαμβανόμενων μαθημάτων, ανάλογου του αριθμού των διδακτηρίων.
  3. Προσωρινή ενίσχυση των οικείων Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων με Υπαστυνόμους Α΄ ή Β΄, που θα εκτελούν καθήκοντα διμοιρίτηγια τις ανάγκες της εκπαίδευσης, καθώς στο συγκεκριμένο βαθμό Αξιωματικού, υπάρχει σοβαρή έλλειψη.
  4. Οι ανωτέρω έκτακτες ενισχύσεις προτείνεται να προέλθουν από όλη την Επικράτεια, για ίσο χρονικό διάστημα, ώστε να μην αποδυναμωθούν οι οικείες Διευθύνσεις Αστυνομίας της Α.Μ.Θ., οι οποίες είναι ήδη επιφορτισμένες με τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών (πχ Δ.Α Ορεστιάδας), καθώς και των λοιπών τακτικών και έκτακτων αστυνομικών μέτρων (ούτε από τη Δ.Α Ροδόπης που ασφυκτιά από τη συνεχή καθημερινή αποστράγγιση αστυνομικών δυνάμεων σε φυλάξεις, στόχους που σχετίζονται με τα ειδικά θέματα κρατικής ασφαλείας και μειονότητας).
  5. Ιδανικότερη επιλογή θα ήταν οι ενισχυτικές δυνάμεις να διαθέτουν σχετική εμπειρία στην εκπαίδευση αστυν. Προσωπικού και να προκύψουν πανελλαδικά πχ από απόσπαση με δαπάνες δημοσίου από άλλες αστυνομικές σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, που τη συγκεκριμένη περίοδο δεν φιλοξενούν εκπαιδευομένους ή γενικότερα δεν έχουν αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, προκειμένου το προσωπικό να είναι το πλέον κατάλληλο για το συγκεκριμένο λόγο. 

Κλείνοντας την ανακοίνωση η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ σπεύδει να διευκρινίσει πως «είναι συμπαραστάτης σε κάθε θετική προσπάθεια της Ηγεσίας στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης των αστυνομικών, στοχεύοντας σε μία σύγχρονη, δημοκρατική και αποτελεσματική Αστυνομία, με καταρτισμένο και αξιόμαχο προσωπικό, και προς τούτο αναμένουμε από αυτήν να λάβει υπόψη τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.