Ετησια υποτροφια σε φοιτητες Γεωπονικων Σχολων θεσπιζουν τα «Θρακικα Εκκοκκιστηρια»

Τιμώντας την μνήμη του ιδρυτή τους Ηλία Κουρούδη, έναν χρόνο μετά τον θάνατό του

Μία ετήσια υποτροφία σε επιτυχόντα φοιτητή ή φοιτήτρια αγροτικής οικογένειας που πέτυχε την εισαγωγή του σε Γεωπονική Σχολή στης χώρας, θα προσφέρουν από φέτος τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια».
 
Η ετήσια υποτροφία όπως γίνεται κατανοητό και από το όνομά της, «Ηλίας Κουρούδης», θα δίνεται εις μνήμην του ιδρυτή της εταιρείας Ηλία Κουρούδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή έναν χρόνο πριν.
 
Ο Ηλίας Κουρούδης υπήρξε πρωτοπόρος επιχειρηματίας για την περιοχή μας, όντας ο ιδρυτής του πρώτου εκκοκκιστηρίου στην Ανατολική Μακεδονία και  Θράκη, το 1972, ενώ ήταν αυτός που συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την εξέλιξη τόσο της εταιρείας όσο και της βαμβακοκαλλιέργειας στην περιοχή μας.
 
Με τον τρόπο αυτό τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια επέλεξαν έναν χρόνο και μία ημέρα μετά τον θάνατό του (27 Αυγούστου 2018) να ανακοινώσουν στην υποτροφία στόχος της οποίας είναι η παροχή μίας πρώτης βοήθειας σε παιδιά της περιοχής μας που επιθυμούν και δια μέσου των σπουδών τους να ασχοληθούν με τη γη.
 
Συγκεκριμένα η υποτροφία θα παρέχεται υπό την μορφή χρηματικού ποσού το οποίο θα δίνεται κάθε χρόνο σε έναν ή μία πρωτοετή φοιτητή ή φοιτήτρια Γεωπονικής Σχολής, με στόχο την καλύτερη δυνατή έναρξη της φοιτητικής τους ζωής.
 
Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση οι ενδιαφερόμενοι επιτυχόντες μπορούν να επικοινωνούν με την επιχείρηση και την κ. Εμμανουέλα Κουρούδη στο 2531025035 ή στο [email protected].

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.