Τα μυστηρια της Σαμοθρακης

Πριν παροπλιστεί ξανά το «Σάος», ας επισκεφθούν το νησί δέκα κυβερνητικά στελέχη και ισάριθμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ας κάνουν μια βουτιά στην πρώτη βάθρα που θα συναντήσουν. Ισως το κρύο νερό αφυπνίσει την αυτογνωσία τους

Ωστε λοιπόν λύθηκε το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη. Χρειάστηκε βέβαια να περάσουν δέκα ημέρες ώσπου να καταφέρουν να συσκεφθούν μισή ντουζίνα υπουργοί. Και μάλιστα χωρίς την πατερναλιστική παρουσία του πρωθυπουργού. Μάλλον υπέθεσε ότι το στυλ της φωτογενώς αξύριστης αποφασιστικότητας δεν θα ταίριαζε στην περίπτωση του αποκλεισμένου νησιού, ο πολυήμερος αποκλεισμός του οποίου εξέθεσε τη θερινή ραθυμία μιας κυβέρνησης που βρέθηκε κουρασμένη πριν καν σαραντίσει.
 
Αν δεν ήταν όλοι τόσο καταπονημένοι από την προεκλογική εκστρατεία, σίγουρα κάποιος από τους συναρμόδιους υπουργούς (Συντονισμού, Εσωτερικών, Μεταφορών, Ναυτιλίας, Τουρισμού) θα είχε καταφέρει να πάει στην έσχατη Θούλη στο τριήμερο πάνω. Στο εξαήμερο έστω. Για τέτοιες έκτακτες περιστάσεις υπάρχουν τα ελικόπτερα του στρατού και τα ταχύπλοα του Λιμενικού. Οχι για να τα χρησιμοποιεί σαν ταξί κάθε βουλευτής που, α λα Σίμος Κεδίκογλου, επείγεται να επιστρέψει στην εκλογική του περιφέρεια. Για να μπορεί έπειτα να λέει το σεμνό εκείνο «κατόπιν ενεργειών μου…»
 
Καλές και άγιες είναι οι συσκέψεις. Αλλά πολύ καλύτερες είναι οι σκέψεις. Σκέφτηκαν λοιπόν οι συσκεφθέντες πώς έγινε κι έπεσε η επαφή της Σαμοθράκης με τη στεριά στα χέρια ενός ανθρώπου που έγινε εφοπλιστής, και κατόπιν μιντιάρχης (ποιος θυμάται το Νιου Τσάνελ), με πρώτο εφόδιο τη νεοδημοκρατική του ιδιότητα και τη φιλία του με τον κάποτε θεσσαλονικάρχη Σωτήρη Κούβελα και δεύτερο τις αφειδώλευτες κρατικές επιχορηγήσεις; Και να το σκέφτηκαν, θα το σκέφτηκαν σιωπηρά, με κρυφό καμάρι, γι’ αυτό και δεν ακούσαμε τίποτε σχετικό. Ακούσαμε όμως μια πρωτοποριακή σκέψη του κ. Χάρη Θεοχάρη, υπουργού Τουρισμού και πρώτου διοικητή της ΑΑΔΕ. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, λέει, ΣΕΠΕ και ΑΑΔΕ, πρέπει να δείξουν κατανόηση και να αποφύγουν τα ταξίδια στην πληγωμένη Σαμοθράκη. Τη φοροδιαφυγή θα την ξανακυνηγήσουμε από χειμώνα. Ομολογία ενοχής προφανώς. Αργοπορημένη αναγνώριση της βαριάς κυβερνητικής αμέλειας. Αλλιώς ο κ. Θεοχάρης θα αναγνώριζε το δικαίωμα στη φοροδιαφυγή και στην Ελαφόνησο και στην Εύβοια. Κι αυτές πληγώθηκαν. Πριν παροπλιστεί ξανά το «Σάος», ας επισκεφθούν το νησί δέκα κυβερνητικά στελέχη και ισάριθμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ας κάνουν μια βουτιά στην πρώτη βάθρα που θα συναντήσουν. Ισως το κρύο νερό αφυπνίσει την αυτογνωσία τους. Ωστε να μη λένε οι μεν ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δε πως ό,τι έκαμαν είναι καλώς καμωμένο.
 
Πηγή: www.kathimerini.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.