Αναχωρει για Θασο ο «ΠΕΡΠΑΤΩ»

Το προσεχές τετραήμερο 27 με 30 Αυγούστου το 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο «Άτομα με αναπηρία σε περιβάλλον κατασκηνώσεων»

Οι συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις λειτούργησαν ανασταλτικά για πλειάδα εργασιών, δράσεων και διοργανώσεων σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και το 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο «Άτομα με αναπηρία σε περιβάλλον κατασκηνώσεων- Σχεδιασμός και Εφαρμογή Προγραμμάτων Ενσωμάτωσης» που υλοποιεί εδώ και χρόνια ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και φίλων ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ».
 
Μπορεί η φετινή διοργάνωση να μην έλαβε χώρα στο σύνηθες χρονικό διάστημα της, τον Μάιο, ωστόσο αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά, εν μέσω θέρους, το τετραήμερο 27 με 30 Αυγούστου στον Πρίνο της Θάσου και στο σύνηθες σημείο, την κατασκήνωση “Pitsas Camp”.
 
Για τέσσερις ήμερες λοιπόν και για 7η συνεχόμενη χρονιά, η κατασκήνωση “Pitsas Camp” θα ανοίξει τις πύλες της προκειμένου να φιλοξενήσει εκπαιδευτές/ριες και εκπαιδευόμενους/ες κλείνοντας συγχρόνως την φετινή κατασκηνωτική σεζόν, στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν σε θέματα που αφορούν την επανένταξη, αποκατάσταση, καθημερινότητα, αυτονομία. εκπαίδευση και άθληση των Α.μεΑ..
 
Η φετινή διοργάνωση όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Σπύρος Νταντανίδης, μέλος του Δ.Σ. του «ΠΕΡΠΑΤΩ» γίνεται με τις ίδιες κατευθυντήριες αρχές του σεμιναρίου που αφορούν στην εκπαίδευση, στην αυτονομία και στην λειτουργικότητα ατόμων με κινητικές αναπηρίες αλλά και μη, επιχειρώντας να «σπάσουμε πολλά στερεότυπα αλλά και να δημιουργήσουμε προοπτικές για όλους. Τόσο για τα άτομα με αναπηρία ώστε να μην ζουν απομονωμένα, όσο και για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο ώστε να προχωρήσει σε μία κατεύθυνση συμπερίληψης». 

Τα παλιά και τα νέα πρόσωπα 

Οι φετινές συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένων των συμμετεχόντων εκπαιδευτών ανέρχονται στις 74, μεταξύ των οποίων παλιοί αλλά και νέοι συμμετέχοντες.
 
«Προσπαθούμε να ανανεώνουμε τους ανθρώπους που έρχονται γιατί υπάρχουν πολλές διαφορετικές οπτικές στα ζητήματα που εξετάζονται κατά την διάρκεια του σεμιναρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νταντανίδης ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων τις συμμετοχές του κ. Κωνσταντίνου Μούκα, ο οποίος θα εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες πάνω στο KungFu και την αυτοάμυνα, του κ. Φαίδρου Παναγόπουλου, ο οποίος θα μιλήσει για τα οφέλη του χειροποίητου αμαξιδίου και της κ. Γιάννας Βελλισαρίδου που θα μυήσει τους συμμετέχοντες στα μυστικά του pilates. Στο σεμινάριο φέτος θα επιστρέψουν και οι γνώριμοι κ.κ. Μάκης Καλαράς, Αλέξανδρος  Ταξιλδάρης, Ραφαήλ Παναγιώτου, Ηλέκτρα Γιαννάκη, Γιάννης Λημνιούδης, Ευαγγελία Μακρή, Αντώνης Καμπάς, Θωμάς Κουρτέσης, Ελένη Λυμπεροπούλου, Βιλντάν Γιουσούφ, Χαράλαμπος Ιορδάνου και Σάκης Μιμίκος, ενώ επίσης στην ομάδα των νέων συνεργατών συγκαταλέγονται και οι κ.κ. Γιώργος Τρίκας, Σταύρος Καλλίδης, Σοφία Καρκατσέλη και Στέλιος Κουσίδης.
 
Στο φετινό όμως σεμινάριο θα συμμετέχουν και οι κ.κ. Δάφνη Φιλίππου και Αντώνης Ρέλλας στο πιο «θεωρητικό» όπως εξήγησε ο κ. Νταντανίδης κομμάτι του, που αφορά στην νοοτροπία που ακολουθεί τα άτομα με αναπηρία και οι οποίοι «θα μας δώσουν συμβουλές σχετικά με το πώς θα βελτιώσουμε τον αυτοπροσδιορισμό μας και πώς αυτό το μεγάλο κοινωνικό σύνολο, που φτάνει το 11% δεν θα ζει απομονωμένο». 

Από την Αθήνα στην Κομοτηνή και ενδιάμεσο «σταθμό» την Θάσο 

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι και ο Ανδρέας Στρατικόπουλος, ο οποίος θα δοκιμάσει την εμπειρία του camp για πρώτη φορά. Ο ίδιος κατάγεται από την Αθήνα, ωστόσο τους τελευταίους 11 μήνες διαμένει στην Κομοτηνή την οποία και επέλεξε για την αποκατάστασή του.
 
Ερωτηθείς σχετικά με την επιλογή του να συμμετάσχει στην φετινή διοργάνωση ο ίδιος εξήγησε πως γίνεται στο πλαίσιο της εκπαίδευσής του στην αυτονομία και την ανεξαρτητοποίησή του και το camp αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουλέψει εστιασμένα στο κομμάτι αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.