Αναστατωση εκπαιδευτικων με τις αποσπασεις στα Δημοσια ΙΕΚ

Για προχειρότητα εγκαλεί το υπ. Παιδείας η ΕΛΜΕ Ροδόπης

Για ερασιτεχνισμούς και προχειρότητα εγκαλεί το υπουργείο Παιδείας η ΕΛΜΕ Ροδόπης λόγω του «αλαλούμ» που προκλήθηκε με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Δημόσια ΙΕΚ. «Η προχειρότητα, η ανευθυνότητα, ο ερασιτεχνισμός και η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει το έργο του αλλά και τους εκπαιδευτικούς το Υπ. Παιδείας είναι χαρακτηριστικός με τις τελευταίες αποσπάσεις στα Δημόσια IEK την Παρασκευή, 9/8/19 να εγείρουν εύλογα ερωτηματικά για τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται, χωρίς φυσικά να φέρουν ευθύνη οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά να είναι οι τελικοί αποδέκτες των συνεπειών αυτών των μεθοδεύσεων» επισημαίνει η ΕΛΜΕ Ροδόπης σε σχετική της ανακοίνωση για να παραθέσει το «ιστορικό» της υπόθεσης.
 
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η τοπική ΕΛΜΕ, την Παρασκευή το απόγευμα (9/8/19) το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσημα με πίνακες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπό του, τα ονόματα  243 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 85 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ότι αποσπώνται σε ΙΕΚ. Λίγες ώρες αργότερα, γύρω στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα, ανακοινώθηκαν νέοι διορθωμένοι πίνακες με  151 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 36 Πρωτοβάθμιας που παίρνουν απόσπαση στα ΙΕΚ, διαγράφοντας έτσι 92 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και 49 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Πιο απλά, εξηγεί η ΕΛΜΕ Ροδόπης, το υπουργείο  κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανακοινώσει τους πίνακες την Παρασκευή το απόγευμα, αλλά και να δουλέψει υπερωρίες, ώστε να βρει και τα «σωστά» ονόματα ενδεχομένως, για να διορθώσει τους πίνακες τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ωστόσο, αντίστοιχος ζήλος δεν επεδείχθη στην πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων, καθώς από τη Δευτέρα το πρωί κανείς αρμόδιος δεν σηκώνει τηλέφωνα και να δώσει εξηγήσεις για αυτή την αλλαγή.
                      
Να σημειωθεί επίσης, ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι αποσπάσεις σε φορείς προηγούνται εκείνων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ κάτι που φέτος έγινε αντίστροφα με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί να βρεθούν ταυτόχρονα αποσπασμένοι σε 2 ακόμη και 3 φορείς ή σε φορέα και ΠΥΣΔΕ.                             
 
«Θα υπάρξει άραγε, κάποια ικανοποιητική και πειστική απάντηση από το υπουργείο για την αναστάτωση που προκάλεσε, όπως και οφείλει, ή θα πρέπει να λειτουργούμε συνεχώς υπό την απειλή των ένδικων μέσων για τα αυτονόητα;» διερωτάται η ΕΛΜΕ για να καλέσει την ΟΛΜΕ «να αντιδράσει άμεσα και να ζητήσει εξηγήσεις αλλά και να θεσπιστεί ένα νέο πλαίσιο αποσπάσεων στους φορείς με διάφανα μετρήσιμα και αξιοκρατικά κριτήρια ισονομίας και ισοπολιτείας αποδεκτά από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι κριτήρια που εξυπηρετούν τους κομματικούς φίλους και κολλητούς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.