350 μικροι και μεγαλοι δρομεις ετρεξαν στο 1ο Αιγειρος Run

Από την Αίγειρο στα Φατήριακα για προσκύνημα και πάλι πίσω

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «Φατήριακα 2019» και διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου, με την πολύτιμη βοήθεια του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Μιχάλη Πολυτσάκη, το πρώτο «Αίγειρος RUN 2019».
 
Ένα δρομικό γεγονός, για 350 περίπου μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας αλλά και επισκέπτες που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 21 Αυγούστου, αποτελούμενο από τον Λαϊκό Δρόμο 7χλμ με σημείο εκκίνησης την πλατεία της Αιγείρου, κατεύθυνση την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, όπου τους ανέμενε σταθμός με νερά και η εικόνα της Παναγίας, για όσους επιθυμούσαν να Την προσκυνήσουν, και σημείο τερματισμού και πάλι την πλατεία του οικισμού.
 

Η ομάδα των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν παρόντες στο σύνολο των διαδρομών διασφαλίζοντας την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
 
Είχε προηγηθεί η παιδική διαδρομή μόλις 1χλμ εντός του οικισμού, όπου επίσης παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών «μυήθηκαν» στο δρομικό κίνημα, παραλαμβάνοντας με τον τερματισμό τους επετειακούς επαίνους συμμετοχής και κερδίζοντας την χαρά της συμμετοχής.
 

Μεταξύ των δρομέων ήταν και ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Δημήτρης Καρασταύρου και η αντιδήμαρχος κ. Κατερίνα Ιωαννίδου οι δύο τελευταίοι εκ των οποίων μάλιστα έκαναν και τις απονομές των τριών πρώτων αντρών τερματισάντων οι οποίοι ήταν οι κ.κ. Απόστολος Γκάζιος, Βασίλης Μυλωνάς και Μιχάλης Αγγελόπουλος, ενώ αντίστοιχα τις απονομές στις τρεις πρώτες γυναίκες δρομείς, ήτοι στις κ.κ.Δήμητρα Δράκου, Βασιλική Γαραγάνη και Κωσταντία Στεργίου έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.
 

Χαιρετισμό αλλά και τις ευχές του με αφορμή την μεγάλη αυτή εορτή της Παναγίας της Θράκης απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλους τους συμμετέχοντες, χαιρέτησε την πολυπληθή συμμετοχή μικρών και μεγάλων και ευχήθηκε «οι πρεσβείες Της να είναι πλούσιες στις ζωές όλων μας».
 
Μετά το τέλος της διοργάνωσης και τις απονομές ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι, συνοδεία του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου, αποτελώντας το καλύτερο δυνατό τέλος σε μία διοργάνωση η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές θα «επιστρέψει» του χρόνου, πολλαπλώς βελτιωμένη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.