Στο 93% η πληροτητα του Καμπινγκ Φαναριου για το φετινο καλοκαιρι

Μεγάλη αύξηση νεαρών κατασκηνωτών αλλά και λουόμενων - Τον χειμώνα η έναρξη των εργασιών για το Οικοτουριστικό Πάρκο Φαναρίου

93% πληρότητα άγγιξε το φετινό καλοκαίρι το Κάμπινγκ Φαναρίου της ΕΤΑΔ, το οποίο θα σημάνει τη λήξη λειτουργίας του για τη φετινή σεζόν στις 15 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία μέχρι την οποία οι εγκαταστάσεις του θα παραμείνουν ανοιχτές για όσους το επιθυμούν.
 
Άλλωστε η φετινή σεζόν βρήκε το κάμπινγκ Φαναρίου με 95 πακέτα μακράς διαμονής, ετήσια δηλαδή, οι κάτοχοι των οποίων, ακόμα και μετά το πέρας του 15 Αύγουστου- όπου παραδοσιακά σηματοδοτεί για τους Έλληνες το τέλος των καλοκαιρινών τους διακοπών- επιστρέφουν σύμφωνα με τον κ. Θάνο Παναγιωτόπουλο, διευθυντή του κάμπινγκ, αν όχι τις καθημερινές, κάθε Σαββατοκύριακο. 

Μεγάλη αύξηση σε νεαρούς κατασκηνωτές αλλά και στην παραλία του κάμπιγνκ 

Η φετινή χρονιά όμως σύμφωνα με τον ίδιο έφερε τεράστια αύξηση στην επισκεψιμότητα νεαρών κατασκηνωτών, κυρίως Ελλήνων αλλά και Βουλγάρων, με τον χώρο των σκηνών, που τα προηγούμενα χρόνια δεν προτιμούνταν, να τυγχάνει θερμής προσέλευσης, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο οφείλεται τόσο στη βελτίωση των συνθηκών διαμονής από το 2014 και έπειτα όσο και στη λειτουργία του αναψυκτήριου που από πέρυσι αποτελεί επιλογή διασκέδασης και για τις βραδινές ώρες, σε μία περιοχή όπως αυτή του Φαναρίου, που υστερεί στη νυχτερινή διασκέδαση.
 

Θερμής ανταπόκρισης όμως όπως εξήγησε ο ίδιος έτυχε και η παραλία του κάμπινγκ με την είσοδο των δύο ευρώ και τις παροχές που αυτή προσφέρει, να γίνεται ανάρπαστη ακόμα και από ημερήσιους επισκέπτες.
 
Η φετινή χρονιά, σε συνέχεια των προηγούμενων ετών που ακολούθησαν από το 2014 και το νέο καθεστώς λειτουργίας επομένως, βρήκε το κάμπινγκ Φαναρίου βελτιωμένο σε όλους τους τομείς αλλά και στις πρώτες θέσεις επιλογής ντόπιων αλλά και επισκεπτών που επέλεξαν το Φανάρι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
 
Η φετινή χρονιά βρήκε επίσης τον χώρο μπροστά στο αιγιαλό καθαρισμένο και έτοιμο ούτως ώστε από την επόμενη χρονιά να αξιοποιηθεί ενδεχομένως με την δημιουργία ενός χώρου για παιδιά, όπως έκανε γνωστό ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως η αύξηση της επισκεψιμότητας οφείλεται στην καλή δουλειά που γίνεται τις εγκαταστάσεις του, αλλά και στην από στόμα σε στόμα «διαφήμιση» του από τους ίδιους τους κατασκηνωτές. 

Από Οκτώβρη η έναρξη των εργασιών για το Οικοτουριστικό Πάρκο Φαναρίου 

Το κάμπινγκ Φαναρίου θα παραμείνει ανοιχτό έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ όπως εξήγησε ο ίδιος ενδεχομένως εντός του ίδιου μήνα ή τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες που αφορούν στο σχεδιαζόμενο Οικοτουριστικό Πάρκο Φαναρίου στο χώρο πέριξ του Κάμπινγκ Φαναρίου δηλαδή, αξίας 2.359.950,25 ευρώ, που προκήρυξε η ΕΤΑΔ ΑΕ τον περασμένο Νοέμβριο.
 
Όπως έκανε γνωστό ο διευθυντής του κάμπινγκ ο ανάδοχος του έργου προέρχεται από την Ξάνθη, και τα πρώτα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου που θα «μεταμορφώσει» τις ήδη υφιστάμενες υποδομές του κάμπινγκ και του περιβάλλοντα χώρου, είναι σε 17 μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι την επόμενη σεζόν, το μεγαλύτερο κομμάτι των όσων αυτό προβλέπει ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.