Αρχες Σεπτεμβριου ξεκινα η κατασκευη του νεου κτιριου στην πανεπιστημιουπολη

Η κατασκευή του έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης 3 ετών

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των Κτιριακών Εγκαταστάσεων και του Περιβάλλοντος Χώρου της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, η υπογραφή της σύμβασης για το οποίο πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου.
 
Όπως σημείωσε ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Φώτης Μάρης, οι πρυτανικές αρχές είχαν πριν από λίγες μέρες μια συνάντηση με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας, και τις επόμενες μέρες αναμένεται να αρχίσει να εγκαθίσταται το εργοτάξιο.
 

Έτσι αναμένει ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες, αρχικά με καθαρισμό και διαμόρφωση του χώρου, και στη συνέχεια με τις λεπτομέρειες του κτιρίου, το οποίο θα κατασκευαστεί στο χώρο μεταξύ του κτιρίου της Νομικής και των σημερινών προκάτ του Τμήματος Φιλολογίας.
 
Η διάρκεια κατασκευής του έργου υπολογίζεται σε περίπου 1.000 ημέρες, και όπως τόνισε ο κ. Μάρης, είναι ένα από τα μεγαλύτερα οικοδομικά έργα στη χώρα, και είναι σημαντικό ότι ξεκινάει άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους ένα έργο πνοής.
 
Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. Στο κτίριο προβλέπεται να στεγασθούν αμφιθέατρα (2×200 θέσεων και 2×140 θέσεων), κεντρική βιβλιοθήκη, μουσείο, 24 αίθουσες διδασκαλίας, 18 εργαστήρια, γραφεία γραμματειών, κοσμητόρων, προέδρων τμημάτων, μελών ΔΕΠ, διοικητικών, κυλικείο, χώροι υγιεινής, αποθηκευτικοί χώροι και χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.