Συναυλια με τη Μαρια Παπαγεωργιου στο Αρχαιο Θεατρο Μαρωνειας

Το Σάββατο 24 Αυγούστου

Tο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών. Αυτή τη φορά με μια συναυλία με τη Μαρία Παπαγεωργίου η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου και ώρα 21.00 στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας.

Το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα, μετά από την παρουσία της για 7η χρονιά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, τη συλλεκτική συναυλία στο Six D.o.g.s, αλλά και την πιο πρόσφατη εμφάνισή της στον κατάμεστο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα εφ' όλης της ύλης με την εξαμελή μπάντα της. Βασισμένο στην πρόσφατη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον δίσκο “Αλληλογραφία”, αλλά και με άλλους 5 προσωπικούς δίσκους στις αποσκευές της, στήνει μια παράσταση συναισθηματικής ροής και βαθιάς ακρόασης που περιλαμβάνει παλιά, νεότερα και ολοκαίνουρια, ακυκλοφόρητα τραγούδια. Από τους μεγάλους συνθέτες της Ελλάδος, μέχρι τους Portishead και από τα παραδοσιακά τραγούδια της Λέρου, έως τους σύγχρονους τραγουδοποιούς, η Μαρία Παπαγεωργίου δένει χιαστί τις ιστορίες, δημιουργώντας το προσωπικό της μουσικό σύμπαν.

Μαζί της:
Σοφία Ευκλείδου:
Τσέλο
Ντίνος Μάνος: Κοντραμπάσο
Σταύρος Ρουμελιώτης: Κιθάρες
 
Συμμετέχει το Εργαστήριο Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
Θα ακουστούν ποιήματα και κείμενα των:  Νίκου Γκάτσου, Κικής Δημουλά, Χάρη Μιχαλόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Σπύρου Κιοσσέ, Μίλτου Σαχτούρη, Pablo Neruda, Γιάννη Ρίτσου, Ναζίμ Χικμέτ, Μενέλαου Λουντέμη.

Απαγγέλλουν οι: Άννυ Μαχαιροπούλου, Γιώργος Κουκαλιώτης, Ελένη Αποστολίδου

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Καραγκιουλμέζης

Μουσική κατά τη διάρκεια της προσέλευσης του κοινού: Γιώργος Κελεσίδης

Info

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.

H μεταφορά των θεατών θα ξεκινήσει από τη διασταύρωση του δρόμου προς το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στις 20.00 και θα ολοκληρωθεί στις 21.00 ενώ η αντίστροφη πορεία θα ακολουθηθεί με το πέρας της συναυλίας. Ο δρόμος προς το αρχαίο θέατρο για λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια της παράστασης θα παραμείνει κλειστός. Ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών έχει δρομολογήσει τη χρήση 3 μικρών ευέλικτων λεωφορείων προκειμένου η μετάβαση στο χώρο και αντιστρόφως να γίνει χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία για τους θεατές της παράστασης
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.