Ο Παντελης Στοικος στο αρχαιο θεατρο της Μαρωνειας

Την Κυριακή 18 Αυγούστου

Ο Παντελής Στόικος είναι ο καλεσμένος του Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών 2019 ανοίγωντας το Αρχαίο θέατρο και φέτος.
 
Πλαισιώνεται από το νέο κουαρτέτο του με τη συμμετοχή των Λάκη Τζήμκα στο μπάσο, Λέανδρου Πασιά στο πιάνο και Γιώργου Κλουντζού-Χρυσίδη στα τύμπανα.
 
Από την πρώτη πρόσφατη εμφάνιση του κουαρτέτου, το φθινόπωρο στο Jazz Festival Chellah του Μαρόκου και τις sold out εμφανίσεις τους στη Θεσσαλονίκη, το υλικό του νέου σχήματος παντρεύει τη σύγχρονη jazz με στοιχεία της εγχώριας και ευρύτερης  μουσικής παράδοσης των Βαλκανίων ισορροπώντας στο μεταίχμιο μεταξύ Ανατολής και Δύσης.
 
Το νέο σχήμα του Παντελή Στόικου γεννήθηκε με αφορμή την δημιουργία του νέου του δίσκου και την ανάγκη του να παρουσιάσει κυρίως  δικές του συνθέσεις από όλο το εύρος τις δισκογραφίας,καθώς και τις ακυκλοφόρητες από τον επερχόμενο δίσκο.

Ο Λάκης Τζήμκας στο μπάσο, είναι ένας μουσικός με γνωστές συνθέσεις και χαρακτηριστικό στυλ παιξίματος, και έχουνε συνυπάρξει με το Στόικο στη σκηνή επί δώδεκα χρόνια.

Ο Λέανδρος Πασιάς στα πλήκτρα καθώς και ο Γιώργος Κλουντζός – Χρυσίδης στα τύμπανα είναι δύο νέοι ανερχόμενοι και ταλαντούχοι μουσικοί,που έχουν δείξει ήδη το ιδιαίτερο στυλ παιξίματος τους .
 
Μια μαγική βραδιά και φέτος στο μοναδικό Αρχαίο θέατρο της Θράκης που συνεχίζει την προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να φιλοξενεί σημαντικά ονόματα της Ελληνικής μουσικής παράδοσης.
 
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 8.30 μμ , ενώ από τις 8 μμ θα υπάρχουν λεωφορεία για να σας μεταφέρουν στον χώρο του θεάτρου με αφετηρία την διασταύρωση της ασφάλτου με τον χωματόδρομο που οδηγεί στην αρχαία ζώνη της Μαρώνειας . Εμείς σας προτείνουμε όμως τον περίπατο ,διάρκειας 20 λεπτών το πολύ, μέσα από τις αρχαίες ελιές της περιοχής με γεμάτο φεγγάρι.
 
Είσοδος Ελεύθερη.

           

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.