Επιτροπη… 100 ετων

Απαρατήρητα

Επιτροπή για την διοργάνωση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Ξάνθης, που θα εορταστούν τον Οκτώβριο, δημιουργήθηκε στο Δήμο Ξάνθης, και μάλιστα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνάντηση των εμπλεκομένων πριν ακόμα από την ανάληψη των καθηκόντων την νέας δημοτικής αρχής, που όρισε και υπεύθυνο για αυτή.
 
Το τι θα γίνει ακριβώς σε αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, όμως γνωρίζοντας τους διοργανωτές, φανταζόμαστε ότι θα δούμε πολλά πράγματα, που ίσως δεν έχουμε ξαναδεί κιόλας.
 
Μετά την Ξάνθη όμως παίρνουμε σειρά και εμείς, μιας και το Μάιο συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό, μια επέτειος η οποία φανταζόμαστε ότι θα εορταστεί με την κατάλληλη επισημότητα.
 
Και με τη Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη να έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις στην επιτροπή για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, δεν ξέρουμε από ποιους θα αποτελείται μια τυχόν επιτροπή, αλλά ξέρουμε ότι θα πρέπει και εμείς να οργανωθούμε κατάλληλα, ώστε να υποδεχθούμε την επέτειο με τις δέουσες τιμές.
 
Βέβαια το έργο μιας τέτοιας επιτροπής θα είναι δύσκολο, μιας και φανταζόμαστε οι προτάσεις, από τις σοβαρές μέχρι τις πολύ ευφάνταστες, θα είναι πολλές και θα έρθουν από πολλές πλευρές, όμως ίσως θα πρέπει αυτές οι προτάσεις να τεθούν δημόσια, ανεξάρτητα από το πόσο θεμιτές και πραγματοποιήσιμες είναι.
 
Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να παράξει, ή να εξάψει, τη φαντασία των Κομοτηναίων… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.