Ορκωμοσια για 197 νεοσυλλεκτους στην Κομοτηνη (+Gallery)

Οι νέοι φαντάροι έδωσαν τον όρκο ενώπιον της στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και συγγενών και φίλων

197 νεοσύλλεκτοι οπλίτες της 2019 Γ΄ ΕΣΣΟ ορκίστηκαν την Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 10:00, στο στρατόπεδο «Λοχαγού (ΠΕ) Παύλου Ηλιοπούλου» στην Κομοτηνή.
 
Πρόκειται για οπλίτες των μονάδων 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ», της ΧΧΙ ΤΘΤ «ΠIΝΔΟΣ», της IV ΤΑΞΥΠ, της 182 ΜΚ/Β «TOR M1» καθώς και του 1ου Λ/ΒΕΚΕΕΔ, που εδρεύουν στην ΠΕ Ροδόπης.
 
Στην τελετή παρέστησαν ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Λεωνίδας Γιοβάνης και ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχος Ιωάννης Μπόγδος, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και ο τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής κ. Χαλήλ Τζιχάντ, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και πολλοί φίλοι και συγγενείς των ορκιζόμενων, που καμάρωναν τους νέους στρατιώτες. 

Μπαίνουν στη μεγάλη στρατιωτική οικογένεια 

Στην ημερήσια διαταγή που αναγνώστηκε, τονίστηκε ότι οι φαντάροι, κάτω από τη σκιά της γαλανόλευκης, έδωσαν τον όρκο του Έλληνα στρατιώτη, μπαίνοντας στη μεγάλη στρατιωτική οικογένεια, της οποίας αποτελούν πολύτιμα μέλη και τους υποδέχεται και τους αγκαλιάζει με αγάπη.
 
Συμπεριλήφθηκαν έτσι στους εκλεκτούς της πατρίδας, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να υπερασπιστούν με πίστη και αφοσίωση, εάν αυτό απαιτηθεί, τα ιερά και όσια τα οποία παρέδωσαν οι αμέτρητοι ήρωες και μάρτυρες του Ελληνικού έθνους από την αρχή της ιστορίας του.
 
Από σήμερα, τονίζεται στη διαταγή, ανήκουν στην ένδοξη ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων, και επωμίζονται σοβαρές ευθύνες, αναλαμβάνοντας να καταβάλλουν έντονη προσπάθεια για να γίνουν ικανοί για την εκπλήρωση της υψηλής τους αποστολής, με ευσυνείδητη πειθαρχία, άρτια εκπαίδευση, ψυχικό σθένος, και πίστη για να αγωνιστούν για τα εθνικά ιδανικά. 

Στόχος η ομαλή ένταξη στη στρατιωτική ζωή 

Τον χαιρετισμό του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά μετέφερε ο ταξίαρχος Λεωνίδας Γιοβάνης προς όλους τους παρισταμένους και ιδιαίτερα τους νεοσύλλεκτους, με τη διαβεβαίωση ότι κύριο μέλημα της στρατιωτικής ηγεσίας είναι η υγεία, η ασφάλεια των στρατευμένων και η ομαλή ένταξή τους στη στρατιωτική ζωή.
 
Στο χαιρετισμό του Αρχηγού ΓΕΣ τονίστηκε ότι με τη δύναμη της ελληνικής ψυχής και σύμφωνα με τις παραδόσεις, εμφορούμενοι από τις αρχές και τις αξίες του έθνους, έδωσαν την κορυφαία υπόσχεση στην πατρίδα.
 
Ο όρκος που έδωσαν άλλωστε, δεν αποτελεί μόνο ηθική δέσμευση, αλλά και αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίστηκαν τις αξίες του Ελληνισμού κατά την ιστορική πορεία του.
 
Με την κατάταξή τους αναλαμβάνουν, όπως κάνουν γενεές για χρόνια, το ιερό καθήκον της διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ώστε ως ευσυνείδητοι και ελεύθεροι πολίτες, να είναι υπερήφανοι για την ύψιστη αυτή τιμή αλλά και το δικαίωμα της προάσπισης της ελευθερίας
 
Το ΓΕΣ, με προσήλωση στην αποστολή του επικεντρώνεται στη διατήρηση σε υψηλό επίπεδο του αξιόμαχου και της ετοιμότητας του Στρατού Ξηράς, παρέχοντας έτσι ένα ισχυρό εργαλείο αποτροπής στην Ελληνική πολιτεία.
 
Ακρογωνιαίος λίθος της προσπάθειας αυτής είναι το έμψυχο δυναμικό, η αξιοκρατική αντιμετώπιση και η κατάλληλη αξιοποίησή του αποτελούν προτεραιότητα κάθε επιπέδου διοίκησης, και σε αυτό το πλαίσιο οι διοικητές και οι αξιωματικοί θα σταθούν αρωγοί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της στρατιωτικής ζωής στην οποία καλούνται να προσαρμοστούν.
 
Διαβεβαίωσε δε τους νεοσύλλεκτους πως θα είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος τους, σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο, στην εκπαίδευση και την εν γένει διαβίωση τους, σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον όπου θα κυριαρχεί η ενσυνείδητη πειθαρχία, η αλληλεγγύη, το υψηλό φρόνημα και η δικαιοσύνη.
 
Τους προέτρεψε επίσης να φανούν δυνατοί σε όποια δυσκολία προκύψει καθ’ όλη της διάρκεια της θητείας τους, και να συμβάλλουν ενεργά στην αντιμετώπισή της με πάθος και υψηλό ηθικό.
 
Απευθυνόμενος στους γονείς των νεοσύλλεκτων, ο αρχηγός ΓΕΣ δια του Ταξίαρχου τους υποσχέθηκε πως οι διοικητές θα ενδιαφέρονται για τα προβλήματά τους, διότι από αυτή την ημέρα οι νεοσύλλεκτοι είναι παιδιά τους, και τους προέτρεψε να απευθύνονται προσωπικά στο διοικητή του παιδιού τους, να έχουν εμπιστοσύνη και να μην διστάζουν να τον ενημερώνουν και να συνεργάζονται μαζί του για οποιοδήποτε θέμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.