Αεικινητος ο Μητροπολιτης Παντελεημων

Απαρατήρητα

Μπορεί για κάποιους οι καλοκαιρινοί μήνες να είναι περίοδος ξεκούρασης και ανάπαυσης, όμως όχι για τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, ο οποίος, χωρίς να παραμελεί τα ιερατικά του καθήκοντα στην επαρχία του, έχει το τελευταίο διάστημα γυρίσει κυριολεκτικά όλο τον κόσμο.
 
Έτσι πριν από μερικές εβδομάδες βρέθηκε στην Αυστραλία, εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, ενώ δεν πρόλαβε να επιστρέψει στην Ροδόπη, όταν έφυγε ξανά για τη Γερμανία, όπου παρευρέθηκε σε τελετή μνήμης για τον Κ. Καραθεοδωρή.
 
Στη συνέχεια επέστρεψε στη Ροδόπη πραγματοποιώντας τον εσπερινό στην Αγία Μαρίνα, για να αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου παρέστη στην ορκωμοσία της νέας βουλής, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου.
 
Δείχνει έτσι πως, όντας νεότατος ακόμα, είναι πάντα δραστήριος και φροντίζει και την τοπική εκκλησία, αλλά και την έξωθεν καλή της μαρτυρία, δίνοντας το παρών όπου του ζητηθεί, όπως μας συνήθισε άλλωστε και από την αρχή της θητείας του. Κ.Μ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.