Χρυσα Μαυριδου: «Να θυμηθουμε για να μην ζησουμε εκ νεου τα ιδια»

Το μήνυμα της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου για τις εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας

Αφιερωμένες στην επέτειο των 100 χρόνων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι φέτος οι εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κεραστούντα και το Γαρς». Εκδηλώσεις αφιερωμένες στις ρίζες αλλά και τις παραδόσεις του ποντιακού ελληνισμού όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τον χορό, το τραγούδι, τη γαστρονομία ακόμα και την αναβίωση παιδικών παιχνιδιών, με στόχο όπως επεσήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρύσα Μαυρίδου «να μη ζήσει εκ νέου η ανθρωπότητα, τα παιδιά μας παρόμοιες στιγμές και γεγονότα».
 
Με μηνύματα μνήμης αλλά και ενότητας, όπως άλλωστε διαχέονται ήδη από τους συμβολισμούς του promo βίντεο των εκδηλώσεων που κυκλοφόρησε, και θα αποτυπωθούν και δια ζώσης με την συμμετοχή του Συλλόγου Αρμενίων Κομοτηνής αλλά και Ασσυρίων από την Θεσσαλονίκη που θα δώσουν το παρών στο 5ο Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας.
 

«Περνάμε το μήνυμα της ενότητας και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε και τα κοινά μας στοιχεία μέσα από τη μαγειρική» ανέφερε άλλωστε η κ. Μαυρίδου χαρακτηριστικά για να καλέσει όσους το επιθυμούν πρωτίστως να γευτούν «το μεράκι» που θα καταθέσουν όλοι όσοι μαγειρέψουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, και με τη βοήθεια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος που και φέτος στηρίζει τη διοργάνωση, και αντίστοιχα να τους βαθμολογήσουν μίας και ο «λόγος» για την ανάδειξη των καλύτερων πιάτων δίνεται στο κοινό. 

Στόχος η ενεργοποίηση της νέας γενιάς μέσα από την παράδοση 

Κοινός στόχος του συνόλου των εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν την προσεχή Παρασκευή 12 και θα διαρκέσουν έως και τις 17 Ιουλίου «είναι να ενεργοποιήσουμε τη νέα γενιά μέσα από την παράδοση» όπως επεσήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου χαρακτηριστικά. «Το παρελθόν το φέρνουμε στο παρόν και προσπαθούμε να το αξιοποιήσουμε θετικά και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να κάνεις μια τέτοια προσπάθεια, παρότι δεν είναι εύκολη» σημείωσε για να σταθεί τόσο στην συμμετοχή του κόσμου που κάθε χρόνο με την παρουσία τους και όχι μόνο στηρίζει τις εκδηλώσεις, αλλά κυρίως στην προσπάθεια των μελών του Συλλόγου που κάθε χρόνο αφιερώνονται ψυχή τε και σώματι για την υλοποίησή τους.
 
«Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει, να χαρεί μαζί μας, να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα και υπόσχομαι ότι θα φύγουν πάρα πολύ χαρούμενοι και θα νοιώσουν κάτι το διαφορετικό» κατέληξε η ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.