Προβληματα και καταστροφες απο την κακοκαιρια και στο Δημο Μαρωνειας Σαπων

Με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη ήρθε σε επαφή η δημοτική αρχή

Τεράστιες ζημιές και εκτεταμένες καταστροφές σε περιουσίες αλλά κυρίως καλλιέργειες προκάλεσε στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών η κακοκαιρία που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου τα συνεργεία του από την πρώτη στιγμή επενέβησαν απομακρύνοντας πεσμένα δέντρα και κάθε λογής αντικείμενα τα οποία έπεσαν από τη μανία των καιρικών φαινομένων.
 
Χιλιάδες στρέμματα με βαμβάκια, καπνά, κηπευτικά και άλλα έπληξε η κατά τόπους ισχυρή χαλαζόπτωση καταστρέφοντας σε πολλές περιπτώσεις ολοσχερώς τις καλλιέργειες.
 
Ενδεικτικα αναφέρεται ότι επλήγησαν χωράφια σε Ξυλαγανή, Προσκυνητές, Αμάραντα, Ίσαλο, Πρωτάτο, Νέα Πέτρα, Εργάνη και αλλού.
 
Ήδη ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης ήρθε σε επαφή με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη και αύριο κλιμάκιο του οργανισμού θα βρεθεί στο Δήμο για μια πρώτη εκτίμηση της καταστροφής προκειμένου να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες αποζημίωσης.
 
Από το Δήμο παρακαλουνται οι δημότες μέχρι το πρωί της Πέμπτης να αποφύγουν οποιαδήποτε άσκοπη μετακίνηση και να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα αυτοπροστασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.