Στο επικεντρο της κακοκαιριας η Θρακη και τη νυχτα

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας, με νεκρούς στην Χαλκιδική και σημαντικότατες υλικές ζημιές σε όλη την Β.Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Βόρεια Ελλάδα με έξι νεκρούς συμπολίτες μας στην Χαλκιδική, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ενώ εκφράζονται φόβοι για δύο ακόμη θύματα της κακοκαιρίας.

«Περιμένουμε δύσκολη νύχτα, μην επαναπαύεστε. Απαιτείται επαγρύπνηση», αναφέρει η ομάδα των «Καιρικών Νέων Θράκης», επαναλαμβάνοντας ότι η Θράκη βρίσκεται στο επίκεντρο των φαινομένων.

Και οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες με εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Σε μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου και όχι μόνο παρατηρούνται πεσμένα δέντρα, ενώ από τους ορμητικούς χειμάρρους που δημιουργήθηκαν μέσα σε κατοικημένες περιοχές οχήματα παρασύρθηκαν.

Στη Ροδόπη, ως τώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει επέμβει για κοπές δέντρων σε 17 περιπτώσεις σε Κομοτηνή, Σάπες, Ίασμο και στη Βιομηχανική Περιοχή, ενώ προχώρησε σε αντλήσεις υδάτων σε 6 περιπτώσεις στον Ίασμο και σε 2 στη Βιομηχανική Περιοχή.

Το βράδυ προοιωνίζεται δύσκολο, γι’ αυτό αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις και ας ελπίσουμε η ένταση των φαινομένων να μην επιφέρει ακόμη περισσότερα θύματα και υλικές καταστροφές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.