Οι βαθιά ριζωμένες μνήμες του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου δια χειρός “Maik Productions” (+Βίντεο)

10.07.2019 10:55

Στα δύο βίντεο – «προσκλητήρια» για τις φετινές επετειακές εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Όχι με ένα αλλά με δύο βιντεάκια δια χειρός των σταθερών του συνεργατών, ήτοι την ομάδα της  “Maik Productions” αποφάσισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου να απευθύνει προσκλητήριο σε όσους επιθυμούν να δώσουν το παρών στις φετινές επετειακές εκδηλώσεις «Παρακάθ’ κι αροθυμίας»  που πραγματοποιούνται με την αφορμή της εορτής της Αγίας Μαρίνας αρχής γενομένης από την προσεχή Παρασκευή 12 Ιουλίου έως και τις 17 του μηνός.
 
Στο πρώτο βίντεο υπό τους ήχους της Μαρίας και της Ελένης Αποστολίδου οι φετινοί πρωταγωνιστές Μιμίκος Ανέστης, Αναστασία Σαββίδου, Εγνωσία Μαυρίδου, Κεβόρκ Μελκονιάν, Σάκης Νταντανίδης και Δημήτρης Αποστολίδης δίνουν το μήνυμα σε «γάργαρα» ποντιακά ότι «κάποια πράγματα έχουν βαθιές ρίζες στη μνήμη και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε».
 
Με σαφείς αναφορές στο 5ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας και στην εν γένει ποντιακή παράδοση αλλά και στις μνήμες του παρελθόντος ένεκα και της επετείου των 100 ετών από την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Αλλά και με εξαιρετικούς συμβολισμούς όπως το προσκλητήριο για κοινό «μαγείρεμα» προς τους Κεβόρκ Μελκονιάν και Σάκη Νταντανίδη που υποδύονται έναν Αρμένιο και έναν Ασσύριο αντίστοιχα καθώς είναι «καλλίτερα μαζί παρά χώρια».
 
Στο δεύτερο και πιο θεματικό βίντεο, ο Σάββας Σαλπιγγίδης δίνει μία πρώτη γεύση των όσων θα παρουσιαστούν την Κυριακή 14 Ιουλίου στην πλατεία του Θρυλορίου από το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου.
 
Δείγματα εξαιρετικής δουλειάς αλλά και εξαιρετικού πνεύματος. Μπράβο!


 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine