Οι Μπογιαλικιωτες ανταμωνουν στην Ξυλαγανη

Το Σάββατο 27 Ιουλίου το 5ο Αντάμωμα Μπογιαλικιωτών

Δεν ξεχνούν τον τόπο καταγωγής οι απανταχού Μπογιαλικιώτες, που φέτος θα ανταμώσουν, στον οικισμό της Ξυλαγανής, έναν από τους κύριους τόπους εγκατάστασης των Μπογιαλικιωτών μετά τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες της Βόρειας Θράκης.
 
Το φετινό αντάμωμα θα είναι το 5ο κατά σειρά. Την ευθύνη της διοργάνωσης ανέλαβαν ο Σύλλογος Γυναικών Ξυλαγανής και ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής. Στον οικισμό της Ξυλαγανής αναμένεται να βρεθούν ευρείες αντιπροσωπίες από τους τόπους εγκατάστασης των Μπογιαλικιωτών με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαφειοχωρίου «Άγιος Γεώργιος», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Δράμας «Βοϊράνη», ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος «Ανατολική Ρωμυλία» Ν. Έβρου και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών.
 
Το αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου, αρχής γενομένης από το Πολιτιστικό Κέντρο Ξυλαγανής, στις 19.00 όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση των χορευτικών και η έναρξη Πατινάδας. Η συνέχεια θα δοθεί στο Δημοτικό Σχολείο Ξυλαγανής στις. 21.00 με χορό, τραγούδι, φαγητό και ποτό. Το αντάμωμα θα πλαισιώσει μουσικά το παραδοσιακό σχήμα «Θρακόμελο» ενώ θα συμμετέχει και η χορωδία του Συλλόγου Πατεράδων.
 
Info
Είσοδος 10 ευρώ με πλήρες μενού
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Μαρωνείας Σαπών και της Περιφέρειας ΑΜΘ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.