Πρασινο φως για τις εξετασεις οδηγων απο το Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης

Κλειστές θα μένουν για ορισμένες μέρες και ώρες περιοχές πίσω από τον Προσκοπισμό - Θα μελετηθεί ξανά το θέμα μετά από τρείς μήνες

Το πράσινο φως για την επιβολή περιορισμών ή απαγορεύσεων κυκλοφορίας ή στάθμευσης, προκειμένου να διενεργείται η δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών σε συγκεκριμένους δρόμους της Κομοτηνής, έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα.
 
Η απαγόρευση  αφορά κλείσιμο των οδών για συγκεκριμένες ημέρες, και έτσι την Δευτέρα από τις 3-5 το απόγευμα θα κλείνει η γωνία Καζαντζάκη και Σαχαρίου Μαρίνου για τις εξετάσεις φορτηγών, ενώ Τρίτη και Τετάρτη, τις ίδιες ώρες θα κλείνουν οι οδοί Φιλήμωνος, Κομπένου και Βλαμίδη.
 
Να σημειωθεί πως στους συγκεκριμένους δρόμους θα γίνεται το κομμάτι της εξέτασης που αφορά τις ειδικές δοκιμασίες που πραγματοποιούνται από τον υποψήφιο οδηγό, χωρίς την παρουσία του εκπαιδευτή και του εξεταστή μέσα ή επί του εκπαιδευτικού οχήματος, όπως προβλέπεται από τον νέο νόμο για τις εξετάσεις οδήγησης που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή.
 
Αυτές αφορούν ενδεικτικά, για τα αυτοκίνητα, οπισθοπορεία με στροφή, στάθμευση δεξιά ή αριστερά και επιτόπου στροφή με κίνηση προς τα πίσω.
 

Έγκριση με επιφυλάξεις

 
Οι οδοί επιλέχθηκαν από την Γενική Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας ΑΜΘ, γιατί θεωρήθηκε πως είναι οι πιο κατάλληλες, τόσο λόγω μορφής όσο και λόγω μη ιδιαίτερης κίνησης τις επίμαχες ώρες, ώστε να γίνουν κανονικά οι δοκιμασίες χωρίς πρόβλημα.
 
Παρόλα αυτά τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής εισηγήθηκε αρνητικά προς το Δημοτικό Συμβούλιο, μιας και δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την οποία καθορίζονται  οι κατηγορίες των οδών στις οποίες επιτρέπεται η δημιουργία διαμορφώσεων ή η  τοποθέτηση κινητών εμποδίων, οι προϋποθέσεις δημιουργίας ή τοποθέτησής τους, οι  προδιαγραφές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και η ειδική σήμανση που πρέπει να  εφαρμόζεται, κατά περίπτωση.
 
Παρόλα αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο θέλησε να προχωρήσει σε απόφαση, μιας και έχει δημιουργηθεί ένα σημαντικό ζήτημα με τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, που δεν γίνονται εδώ και περίπου 8 μήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός υποψηφίων που περιμένουν, μετά την ψήφιση του νέου νόμου, να ξεκινήσουν οι εξετάσεις για να πάρουν το δίπλωμά τους.
 
Επίσης να σημειωθεί πως το Συμβούλιο δεν αποφασίζει σε ποιες οδούς θα γίνει η εξέταση, αλλά για την επιβολή περιορισμών ή απαγορεύσεων κυκλοφορίας, παρόλο που η άρνησή του μπορεί να επιβάλλει στην υπηρεσία να αλλάξει το σχεδιασμό της, κάτι που όμως σημαίνει μεγαλύτερη καθυστέρηση για τους υποψηφίους.
 
Για αυτό και αποφασίστηκε ομόφωνα να εγκριθούν αυτές οι απαγορεύσεις για τους συγκεκριμένους χώρους για ένα τρίμηνο, ώστε και να μπορέσουν να προχωρήσουν κανονικά οι εξετάσεις, αλλά και το επόμενο συμβούλιο πλέον, να μπορεί να αλλάξει την απόφασή του αν έχει διαπιστωθεί πως δημιουργούνται ζητήματα από αυτές τις ρυθμίσεις, ή αν επιφέρει αλλαγές η επίμαχη Υπουργική απόφαση.
 
Να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν και εκπαιδευτές οδήγησης, με ένα εξ αυτών να εκφράζει την στήριξή του προς το σχέδιο της υπηρεσίες, παρόλο που ο έτερος εκπαιδευτής είχε επιφυλάξεις για την καταλληλόλητα των οδών που θα κλείσουν για τις εξετάσεις των φορτηγών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.