Προαγει την αριστεια το φροντιστηριο 2001 Οροσημο

55 μαθητές βραβεύτηκαν για τις υψηλές σχολικές επιδόσεις τους

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τη σχολική χρονιά το φροντιστήριο 2001 Ορόσημο, με μια βραδιά βράβευσης 55 παιδιών που διακρίθηκαν στις σχολικές τους επιδόσεις.
 
Καθηγητές, γονείς και παιδιά βρέθηκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου Chris and Eve, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη βράβευση των παιδιών. Έπαινοι και υποτροφίες δόθηκαν από το Φροντιστήριο σε όσους μαθητές έλαβαν βαθμολογία από  19 και πάνω, όπως και το βιβλίο του κ. Λιπορδέζη «Το άστρο των Καραθεοδωρήδων».
 
Όπως σημείωσε ο ιδρυτής του φροντιστηρίου κ. Σάκης Λιπορδέζης, στο τελείωμα της χρονιάς, που ήταν γεμάτη κόπους και προσπάθειες, γιορτάζουν οι άριστοι, αυτοί που επιδίωξαν και πέτυχαν την αριστεία.


 
Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Λιπορδέζης, τα παιδιά αυτά αποτελούν την ελπίδα του μέλλοντος και για την πόλη και για την πολιτεία, και σε αυτά θα στηριχθεί το μέλλον της ανθρωπότητας στις επιστήμες και τον πολιτισμό.
 
Στην φιλοσοφία εκπαίδευσης του φροντιστηρίου, πρόσθεσε, η αριστεία είναι αρετή, την οποία καλλιεργούν, επιδιώκουν και στοχεύουν, μιας και όπως είπε ο Θερβάντες μέσα από τον Δον Κιχώτη, «δεν έχει τόσο μεγάλη αξία να γνωρίζεις της Αρετή, όσο το να την καλλιεργείς και να την υπηρετείς».


 
Μέσα στο φροντιστήριο λοιπόν, και με την εκδήλωση της Τετάρτης, επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα, ώστε και οι μαθητές που δεν είχαν τους βαθμούς αυτών που βραβεύτηκαν, την επόμενη χρονιά να επιδιώξουν το άριστα και την υποτροφία.
 

Τιμή να είναι δάσκαλοι αυτών των παιδιών

 
Μιλώντας στους μαθητές και τους γονείς τους ο κ. Λιπορδέζης τόνισε πως όλοι οι καθηγητές του φροντιστηρίου θεωρούν μεγάλη τιμή το ότι είναι δάσκαλοι αυτών των παιδιών.


 
Άλλωστε η Αριστεία θεωρεί ότι είναι όπως η κατάκτηση της κορυφής για τον ορειβάτη, είναι δηλαδή η επίτευξη της υψηλής στοχοθεσίας που είναι διαρκής επιδίωξη στους χώρους διδασκαλίας των μαθητών.
 
«Από την μοναδική ανά τον κόσμο και όλα τα έθνη πνευματική κληρονομιά των αρχαίων Ελλήνων αποθησαυρίσαμε το ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ ή αυτό που διαβάσαμε στα κείμενα του Σωκράτη, την χρυσή εποχή του Περικλέους ότι “Σε όποια πόλη βραβεύονται οι άριστοι, εκεί ζουν άριστοι πολίτες και πολιτικοί”» ανέφερε, μιας και πιστεύει πως οι άριστοι οδηγούν την ανθρωπότητα στην αέναη εξέλιξη της με τα επιτεύγματα τους στην τεχνολογία, τον πολιτισμό και τις επιστήμες όπως η Ιατρική, η Βιολογία, η Χημεία και άλλες, και από τα επιτεύγματα αυτών των παιδιών στα επόμενα χρόνια η κοινωνία θα ωφεληθεί και θα τους κάνουν περήφανους.


 
Στην μακρόχρονη διαδρομή του από την εκπαίδευση και διδασκαλία των μαθητών, ξεχωρίζουν οι στιγμές που έζησε όταν συναντά μετά από χρόνια γονείς μαθητών του και του μιλούν για τα επιτεύγματα των παιδιών τους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. «Τα δάκρυα που ρέουν αβίαστα από τα μάτια μου εκείνες τις στιγμές είναι τα διαμάντια από την πολύτιμη άυλη περιουσία μου την οποία θέλω να κληρονομήσουν τα παιδιά μου» εκμυστηρεύθηκε ο κ. Λιπορδέζης.
 
Η περιουσία αυτή όμως δεν αποτελείται μόνο από διαμάντια, περιέχει και όμορφα μαργαριτάρια που εισπράττει από μαθητές του που δεν σπούδασαν και του λένε όταν τον συναντούν: «Δάσκαλε μπορεί να μη σπούδασα γιατί με τα γράμματα δεν το είχα αλλά με τα μηνύματα σου και τις συμβουλές σου έφτιαξα τη δουλειά μου, την οικογένεια μου και τη ζωή μου».
 
Στο θησαυροφυλάκιο αυτού του άυλου θησαυρού υπάρχουν και σπουδαία ρουμπίνια. Είναι αυτά που παραλαμβάνει από μαθητές μου που ζουν σε άλλες πόλεις μακρινές και του φέρνουν τα παιδιά τους για να γνωρίσουν τον Δάσκαλο από τον οποίο έμαθαν αυτά τα γράμματα που ξέρουν.


 
«Σήμερα, 40 χρόνια μετά, έχουμε μια ομάδα άριστων συνεργατών που συμπλέουν με τα οράματα για μια ποιοτική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, ένα από τα πλέον σύνθετα και δυσκολότερα προβλήματα που αντιμετώπισα στην πορεία μου» επεσήμανε ο κ. Λιπορδέζης για να διευκρινίσει πως στις αίθουσες του φροντιστηρίου διδάχτηκαν ως επί το πλείστον και παιδιά του 15, 16 και 17 και χαίρονται ιδιαίτερα οι καθηγητές του φροντιστηρίου όταν κάποια από αυτά τα παιδιά γίνονται άριστοι με βαθμό πάνω από 18. Όπως θα χαρούν όλοι όταν κάποιοι από τους μαθητές που βρέθηκαν, κατά την εκδήλωση, ανάμεσα τους θα είναι υπότροφοι της επόμενης χρονιάς με βαθμό από 19 και πάνω.
 
«Αγαπητοί γονείς και μαθητές σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την επιλογή του φροντιστηρίου μας για την ενισχυτική εξωσχολική εκπαίδευση σας. Χαιρόμαστε που μοιραζόμαστε μαζί σας τις όμορφες αυτές στιγμές καθώς και το γεγονός ότι έχουμε στις αίθουσες μας αυτά τα υπέροχα παιδιά ως μαθητές» σημείωσε, υποσχόμενος ότι θα συνεχίσουν αντίθετα σε όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην ελληνική πολιτεία, κοινωνία και οικογένεια να υπηρετούν αυτή την αρετή της αριστείας.


 

Πολύπλοκο και δύσκολο το νέο σύστημα εισαγωγής

 
Σχολιάζοντας το νέο σύστημα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, ο κ. Λιπορδέζης σημείωσε ότι είναι πολύ πολύπλοκο και δύσκολο, και έχει καταναλώσει πολύ χρόνο για την μελέτη του νόμου για να εφαρμοστεί στα εκπαιδευτικά συστήματα τους.
 
Θεωρεί πως έχει δημιουργηθεί μια διαδικασία πολύ χαλαρή από το Δημοτικό μέχρι και την Β΄ Λυκείου, με μείωση των εξετάσεων, που όμως θα έχει το αποτέλεσμα τα παιδιά να μην διαβάζουν τόσο.
 
Στη  Γ΄ Λυκείου όμως, με μια πολύ δύσκολη εξεταστική και πολλά θέματα, τα παιδιά βρίσκονται σε απόγνωση και αδιέξοδο, το οποίο θεωρεί πως θα αυξηθεί αν δεν προνοήσουν μόνοι τους οι γονείς να προετοιμάσουν τα παιδιά, κάτι το οποίο όπως τόνισε, το λέει πέρα από την όποια επαγγελματική σκοπιμότητα.
 

Πολλά και δύσκολα τα θέματα στις φετινές εξετάσεις

 
Όσο για τις φετινές εξετάσεις, τόνισε πως υπάρχουν δύο τρόποι για να δυσκολέψει κανείς τα θέματα, ένας είναι να βάλει δύσκολες ασκήσεις, και ο άλλος να βάλει πολλά θέματα και να δει ποιοι είναι οι αυτοματοποιημένοι μαθητές.
 
Φέτος έγιναν και τα δύο, με τα θέματα να είναι και δύσκολα, και πολλά, κάτι το οποίο δημιουργεί ένα μεγάλο εμπόδιο, μια απόγνωση για τα παιδιά, όμως τόνισε πως οι θέσεις είναι συγκεκριμένες, και θα πάρουν συγκεκριμένο αριθμό φοιτητών, με τις βάσεις να προσαρμόζονται αναλόγως.
 
Το θέμα είναι να υπάρχει από νωρίς υποδομή, η οποία όμως πιστεύει πως έχει κατεδαφιστεί, με βάση τη συνθήκη της Μπολόνια, η οποία έχει ως στόχευση συγκεκριμένο ποσοστό του πληθυσμού να φτάνει στην ανώτατη εκπαίδευση, και το υπόλοιπο να είναι εργατικά χέρια.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.