Προχωρα (ξανα) το Ειδικο χωρικο σχεδιο για την μετεγκατασταση στο Αλαν Κογιου

Ο πρώτος διαγωνισμός είχε ματαιωθεί λόγω παρατηρήσεων από Σύλλογο μελετητών Δημοσίων Έργων

Με μικρές αλλαγές, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις που είχαν τεθεί σε επιστολή του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, θα επαναπροκηρυχθεί η μελέτη: «Ειδικό χωρικό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση Ρομά στην περιοχή Αδριανουπόλεως του Δήμου Κομοτηνής» από το Δήμο Κομοτηνής.
 
Να υπενθυμίσουμε πως στόχος της μελέτης με τίτλο «Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την Μετεγκατάσταση Ρομά στην περιοχή Αδριανουπόλεως του Δήμου Κομοτηνής» είναι η πολεοδόμηση της περιοχής που προορίζεται για την μετεγκατάσταση των κατοίκων της περιοχής «Αλάν Κογιού» Κομοτηνής, σε έκταση 100 περίπου στρεμ. στο τέρμα της οδού Αδριανουπόλεως, που απαλλοτριώθηκε από τον Δήμο.
 
Για την ολοκλήρωση της μελέτης, η οποία θα συνταχθεί σύμφωνα με τις Τεχνικές Προδιαγραφές Μελετών Ειδικών Χωρικών Σχεδίων απαιτούνται Χωροταξικές και Ρυθμιστικές Μελέτες, Πολεοδομικές και Ρυμοτομικές Μελέτες, Μελέτες και Έρευνες Γεωλογικές Υδρ. και Γεωφυσικές καθώς και Περιβαλλοντικές Μελέτες.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής είχε προχωρήσει στη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για το ειδικό χωρικό σχέδιο, το οποίο υπολογιζόταν να κοστίσει περίπου 60.000 ευρώ, όμως ματαίωσε τον Δεκέμβριο την διαγωνιστική διαδικασία, μετά από επιστολή του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία διατυπώνονταν ενστάσεις για προβλήματα της διαδικασίας όσο αφορά στη ζητούμενη τεχνική και επαγγελματική ικανότητα, μιλούσε όμως και για υπερεκτίμηση του αντικειμένου της σύμβασης.
 
Έτσι την Τρίτη 12 Ιουνίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής, προχώρησε εκ νέου στην κατάρτιση των όρων του διαγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις που είχαν διατυπωθεί και κάνοντας πολύ μικρές αλλαγές στο οικονομικό αντικείμενο.
 
Έτσι θα προχωρήσει το ειδικό χωρικό, το οποίο αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα σε μια μεγάλη διαδρομή μετεγκατάστασης των κατοίκων του οικισμού, που αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια, μιας και μετά από την ολοκλήρωση αυτής της μελέτης πρέπει ο μεν δήμος να κάνει όλες τις μελέτες για την σύνδεση και τις υποδομές της έκτασης της μετεγκατάστασης, ενώ το υπουργείο και η ειδική γραμματεία Ρομά θα πρέπει από την πλευρά της να αναλάβει το οικιστικό κομμάτι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.