Απαλλοτριωση οικοπεδου για Βρεφονηπιακο σταθμο και σχολειο στην Κομοτηνη

Προχωρά τις διαδικασίες ο Δήμος Κομοτηνής για να αποκτήσει το χώρο, που έχει δεσμευτεί από το πολεοδομικό για αυτό το σκοπό

Στην απαλλοτρίωση ενός ιδιωτικού οικοπέδου στην περιοχή ανατολικά της Εκτενεπόλ, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως δεσμευμένο για σχολείο και βρεφονηπιακό σταθμό στο Πολεοδομικό Σχέδιο, θέλει να προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής την Τρίτη 12 Ιουνίου και αποφασίστηκε να ζητηθεί έγγραφο τόσο από το ΚΕΜΕΑ, για τον βρεφονηπιακό σταθμό, όσο και από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης για το σχολείο, για την αναγκαιότητα δημιουργίας δομών.
 
Με την τεκμηρίωση από αυτές τις δύο υπηρεσίες, το θέμα στη συνέχεια θα παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να πάρει απόφαση επί του θέματος.
 
Ο χώρος συνολικά θα απαλλοτριωθεί από το Δήμο Κομοτηνής, ο οποίος έχει διαθέσιμο ποσό ώστε να προχωρήσει, ενώ σε συνεννόηση με το υπουργείο θα προχωρήσουν, ανάλογα και με τις ανάγκες, στην ανέγερση σχολείου.
 
Να θυμίσουμε πως το ζήτημα των σχολικών δομών, με δεδομένη την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, έχει απασχολήσει αρκετές φορές τη διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο, προκαλώντας και συγκρούσεις για την ετοιμότητα του Δήμου να προσαρμοστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.