Ηττηθηκε στις λεπτομερειες απο τον Παναθηναικο ο Ηροδικος

Ηρόδικος- Παναθηναϊκός 51-59 - Αγώνας διαφήμιση για τον αθλητισμό της πόλης

Μπορεί η θερμοκρασία το πρωί της Κυριακής να ήταν στα ύψη, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους φίλους του Ηρόδικου και του Παναθηναϊκού από το να γεμίσουν το κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής και να δώσουν μία απίστευτη νότα στον αγώνα για τα Play-Off της Α2 της ΟΣΕΚΑ.
 
Σε μία αναμέτρηση γιορτή για τον αθλητισμό της πόλης μας, ο Ηρόδικος κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό και λύγισε στις λεπτομέρειες, γνωρίζοντας την ήττα με 51-59. Η σειρά πλέον μεταφέρεται στην Αθήνα με την ομάδα του Κίμωνα Λεχούδη να θέλει νίκη μεγαλύτερη των 8 πόντων για να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1.
 
Το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Δυνατές μονομαχίες, όμορφες συνεργασίες και πάθος για τη νίκη. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να αποκτά προβάδισμα 9 πόντων στα μέσα της τρίτης περιόδου αλλά τους γηπεδούχους να βρίσκουν απαντήσεις στο παρκέ και να παίρνουν κεφάλι στο σκορ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Τελικώς ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστές τους Μαρτσάκη και Ιβάνοφ που τελείωσαν το παιχνίδι με 32 και 17 πόντους αντίστοιχα πήρε εκ νέου προβάδισμα, το οποίο διατήρησε μέχρι τέλους φτάνοντας στο τελικό 51-59.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως όμορφη ανάπαυλα δημιούργησαν στο ημίχρονο τα παιδιά από τη σχολή χορού Let’s Dance που δέχθηκαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.
 
Διαιτητές: Αθανασόπουλος- Πράττος
Δεκάλεπτα:  12-9,  22-25, 42-43, 51-59
Ηρόδικος (Κ. Λεχούδης): Μιμίκος 12, Χρ. Παπαδόπουλος 6, Γ. Παπαδόπουλος 8, Γ. Λεχούδης 12, Αράμπογλου 8, Μπαλόγλου 2, Γκατζή 3
Παναθηναϊκός (Κ. Χρόνης): Βακλίνοφ 4, Τσικούρας, Ιβάνοφ 17, Τουμάρας, Μαρτσάκης 32, Σπαθής, Κοντογιάννης 4, Χρονοπούλου 2 

Οι δηλώσεις των προπονητών των δύο ομάδων:
 
Κωνσταντίνος Χρόνης «Έμεινα έκπληκτος από την πρόοδο που έχουν κάνει οι αθλητές του Ηρόδικου» 

Απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και τη διαφορά που εξασφάλισε η ομάδα του παρουσιάστηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Παναθηναϊκού κ. Κωνσταντίνος Χρόνης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμου που γέμισε το κλειστό γυμναστήριο και δημιούργησε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. «Νομίζω πως για την εικόνα του ματς η διαφορά είναι πολύ καλή» τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζοντας το παιχνίδι κλειστό, καθώς αν και η ομάδα του  περνούσε μπροστά στο σκορ δεν μπορούσε να ξεφύγει ποτέ. «Έμεινα έκπληκτος από την πρόοδο που έκαναν τα παιδιά του Ηρόδικου» παραδέχθηκε ο κ.  Χρόνης υπογραμμίζοντας πως δεν τελείωσε τίποτα στο θέμα της πρόκρισης στην επόμενη φάση καθώς ακολουθεί το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. «Θέλουμε την άνοδο και θα δώσουμε την ψυχή μας για να το πετύχουμε» τόνισε ο προπονητής των «Πρασίνων». 

Κίμωνας Λεχούδης «Δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το ψυχολογικό προβάδισμα μετά την ανατροπή στην τρίτη περίοδο» 

Στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα αλλά απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που έχει αποκτήσει το άθλημα του μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια παρουσιάστηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Ηρόδικου Κίμωνας Λεχούδης. Αφού ευχαρίστησε τους φίλους των δύο ομάδων για την όμορφη εικόνα, στάθηκε στη διαφορά των 8 πόντων, χαρακτηρίζοντας την αναστρέψιμη. «Ετοιμαστήκαμε για το παιχνίδι αλλά αφήσαμε κάποια κενά ακάλυπτα με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο δυναμικός και να θέλει πιο πολύ το παιχνίδι» τόνισε ο κ. Λεχούδης εντοπίζοντας το πρόβλημα της ομάδας του στο γεγονός πως δεν κατάφερε να κρατήσει το ψυχολογικό προβάδισμα μετά την ανατροπή που έκανε στο τέλος της τρίτης περιόδου όταν και είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 9 πόντους. «Είμαστε 8 πόντους πιο μακριά από την άνοδο πλέον αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φανούμε βελτιωμένοι στην Αθήνα» επισήμανε ο προπονητής του Ηρόδικου, υπογραμμίζοντας πως η Ομοσπονδία πρέπει να δει ξανά το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων ανόδου γιατί με αυτόν τον τρόπο αδικούνται κάποιες ομάδες που καλούνται να παίξουν πολλούς αγώνες  μέσα στο καλοκαίρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.