Καθαρισμός στον Ήφαιστο από εθελοντές του Europe Direct Κομοτηνής

11.06.2019 10:35

Κώστας Μαρκενδούδης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος καθάρισαν το δρόμο από όπου διέρχονται καθημερινά προς την πανεπιστημιούπολη

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Εθελοντικό καθαρισμό στον οικισμό του Ηφαίστου, καθαρίζοντας το δρόμο που βλέπουν σχεδόν καθημερινά στο δρόμο για την πανεπιστημιούπολη, πραγματοποίησαν την Κυριακή 9 Ιουνίου εθελοντές του Europe Direct Κομοτηνής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου.
 


Έτσι δύο ομάδες εθελοντών, η ομάδα Κοινωνικών Θεμάτων και η ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προχώρησαν σε αυτή την κίνηση θέλοντας να δείξουν πως το να διατηρείς την εικόνα της περιοχής σου καθαρή είναι στοιχείο πολιτισμού και πως το περιβάλλον χρειάζεται την φροντίδα όλων.
 
Οι φοιτητές καθημερινά διανύουν αυτή τη διαδρομή και έχουν διαπιστώσει το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια, σημείωσε η κ. Καίτη Πανταζή, συντονίστρια της ομάδας Κοινωνικών Θεμάτων, και έτσι θέλησαν να βοηθήσουν για να βελτιωθεί η κατάσταση.
 


Συγκέντρωσαν σχεδόν 20 σακούλες σκουπιδιών με την Πανταζή να εξηγεί πως «από τη στιγμή που ζούμε στην πόλη, πρέπει να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ώστε να μειωθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών».
 
Άλλωστε πιστεύουν ότι η σωτηρία του περιβάλλοντος ξεκινά από τους ίδιους, όπως ανέφερε η κ. Ανδριανή Ρούβαλη, συντονίστρια της ομάδας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και από μικρές πράξεις σαν και αυτή της Κυριακής, για αυτό και αποφάσισαν να καθαρίσουν στον οικισμό του Ηφαίστου.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine