Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«X-MEN: Ο Μαύρος Φοίνικας» και «Godzilla 2: Ο βασιλιάς των τεράτων» οι must see ταινίες της εβδομάδας

Μία νέα ταινία περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού του Odeon Kosmopolis αυτή την εβδομάδα. O λόγος για την περιπέτεια φαντασίας  «X-MEN: Ο Μαύρος Φοίνικας» που ολοκληρώνει τη συγκεκριμένη σειρά ταινιών που βασίζεται στους υπερήρωες της Marvell.
 
Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδα θα προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής η περιπέτεια φαντασίας «Godzilla 2: Ο βασιλιάς των τεράτων», η αυτοβιογραφική με στοιχεία μιούζικαλ «Rocketman» με τον Τάρον Έγκερτον στον ρόλο του Έλτον Τζον και το θρίλερ «Μα» σε σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ και η ταινία «Αλαντίν» σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι.
 
Τέλος το Σαββατοκύριακο θα προβάλλονται ταινίες που ενδείκνυνται για οικογενειακές εξόδους, όπως οι ταινίες animation «Ο ευγενικός κύριος Λινκ» και «Τα ασχημογλυκούλια».

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας
(3D Προβολή 21:00, 2D Προβολή 19:30 και 22:00, Κυριακή μόνο 19:30)

Αυτή είναι η ιστορία της αγαπημένης ηρωίδας των X-MEN, Τζιν Γκρέι, καθώς εξελίσσεται στον εμβληματικό Μαύρο Φοίνικα. Κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης στο διάστημα, η Τζιν βάλλεται από μια κοσμική δύναμη που τη μεταμορφώνει στην πιο ισχυρή μεταλλαγμένη που έχει υπάρξει ποτέ. Παλεύοντας με την ασταθή και αυξανόμενη δύναμή της αλλά και τους προσωπικούς της δαίμονες, η Τζιν βγαίνει εκτός ελέγχου και φέρνει στο χείλος της διάλυσης την οικογένεια των X-MEN αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτή είναι η πιο έντονη και συναισθηματική ταινία X-MEN που έγινε ποτέ. Είναι η κορύφωση των 20 χρόνων ταινιών X-MEN, με την οικογένεια των μεταλλαγμένων που γνωρίζουμε και αγαπάμε να πρέπει να αντιμετωπίσει τον πιο ολέθριο εχθρό μέχρι τώρα – έναν από αυτούς. 

Godzilla 2: Ο βασιλιάς των τεράτων
(21:40 Εκτός Κυριακής)

Η Μόναρκ, μια κρυφή ζωολογική ομάδα, έρχεται αντιμέτωπη με τιτάνια τέρατα, συμπεριλαμβανομένου και του Γκοτζίλα, που συγκρούεται με τη Μόθρα, τον Ρόνταν και την απόλυτη νέμεσή του, τον τρικέφαλο Γκιντόρα. Όταν αυτά τα αρχαία τέρατα, που θεωρούνταν απλώς μύθοι, ξυπνήσουν ξανά, θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για την απόλυτη κυριαρχία, ακόμα και σε βάρος της ανθρωπότητας.

Rocketman
(20:50)

Το «Rocketman» είναι ένα επικό μιούζικαλ φαντασίας για την απίθανη ιστορία των πρώτων χρόνων της καριέρας του Έλτον Τζον. Η ταινία ακολουθεί το μεγαλειώδες ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον. Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.

MA
(21:10)

Η βραβευμένη με Όσκαρ Οκτάβια Σπένσερ είναι η μοναχική Σου Αν, που μένει σε μια ήσυχη πόλη του Οχάιο. Όταν η έφηβη Μάγκι (Νταϊάν Σίλβερς, Glass) της ζητάει να αγοράσει αλκοόλ για εκείνη και την παρέα της, η Σου Αν βρίσκει την ευκαιρία να κάνει… νέους φίλους. Και έτσι παραχωρεί στα παιδιά το υπόγειο του σπιτιού της έτσι ώστε να είναι ασφαλή και να μην οδηγούν υπό την επήρεια του αλκοόλ. Όμως υπάρχουν και κάποιοι κανόνες: Ένα από τα παιδιά πρέπει να παραμείνει νηφάλιο. Δεν πρέπει να βλασφημούν. Δεν πρέπει να ανέβουν στον επάνω όροφο. Και πρέπει να την φωνάζουν «Mα». Σταδιακά η φιλοξενία της Ma αρχίζει να γίνεται εμμονή και αυτό που αρχικά φάνταζε ως το τέλειο εφηβικό όνειρο αρχίζει να γίνεται εφιάλτης. Το σπίτι της Mα μεταμορφώνεται από το καλύτερο μέρος της πόλης, στο χειρότερο μέρος της Γης!

Αλαντίν
(19:00)

Ο Αλαντίν ζει με τον πιστό του πίθηκο στους δρόμους της Βαγδάτης. Μεγάλος του πόθος η πριγκίπισσα Τζασμίν. Ο κακός σουλτάνος όμως θα τον κλείσει φυλακή για να αρπάξει την εξουσία με τη βοήθεια του μαγικού λυχναριού. Το τζίνι όμως δεν εμφανίζεται σε όλους. Η καινούργια εντυπωσιακή live-action μεταφορά από ένα κλασσικό παραμύθι της Disney, είναι αυτή τη φορά ο «ΑΛΑΝΤΙΝ», που ακολουθεί την ιστορία του γοητευτικού αλητάκου του δρόμου Aladdin (Mena Massoud), της θαρραλέας και αποφασιστικής Jasmine (Naomi Scott) και του Genie (Will Smith) που μπορεί να είναι και εκείνο που θα ξεκλειδώσει το μέλλον τους.

Τα ασχημογλυκούλια
(Μόνο Σάββατο-Κυριακή 19:10)

Οι ασχημογλυκούληδες έρχονται αντιμέτωποι με έναν κόσμο όπου όλες οι κούκλες είναι φτιαγμένες με βάση το τέλειο. Η διαφορετικότητά τους δείχνει αταίριαστη με τον κόσμο αυτό και η πρώτη τους αντίδραση είναι αναμενόμενα η απογοήτευση. Σιγά σιγά όμως μαθαίνουν πως η ατέλειές τους είναι η δική τους ομορφιά, και ότι και αυτοί μπορούν να αγαπήσουν και αγαπηθούν. Αυτό που έχει σημασία είναι ποιοι πραγματικά είναι και όχι πως είναι εξωτερικά. 

Ο ευγενικός κύριος Λινκ
(Mόνο Σάββατο-Κυριακή 18:50)

Ο κύριος Λινκ (Κωστής Μαραβέγιας) είναι ένα ελαφρώς αφελές αλλά πολύ έξυπνο και καλόψυχο θηρίο που αποτελεί και το τελευταίο δείγμα της πρωτόγονης καταγωγής του ανθρώπου. Είναι ο σύνδεσμος που λείπει. Με όλο και περισσότερα είδη να είναι υπό εξαφάνιση, ο κύριος Λινκ βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο καθώς είναι ο τελευταίος του είδους του. Ξεκινώντας μια τολμηρή αναζήτηση των μακρινών συγγενών του, θα ζητήσει τη βοήθεια του Σερ Λάιονελ Φρόστ (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), του μεγαλύτερου ερευνητή μύθων και τεράτων στον κόσμο, και της Αντελίνα Φόρτναϊτ (Αντιγόνη Ψυχράμη) που έχει στην κατοχή της τον μοναδικό γνωστό χάρτη που θα οδηγήσει στη μυθική κοιλάδα που κρύβονται οι μακρινοί συγγενείς του, σε μια απίθανη οδύσσεια σε όλον τον κόσμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.