Η Ιερα μητροπολη Γερμανιας τιμα τη μνημη του Κ. Καραθεοδωρη

Στο πλαίσιο αποκαλυπτηρίων τιμητικού κίονα για τον μεγάλο μαθηματικό, θα πραγματοποιηθεί και έκθεση με τη συμμετοχή του Μουσείου Καραθεοδωρή της Κομοτηνής

Μια εκδήλωση τιμής στον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή θα πραγματοποιήσουν η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και οι συνεργαζόμενοι φορείς και σύλλογοι Μονάχου με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του αναμνηστικού κίονα του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρήτη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 στις 5 μ.μ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχουκαι στο Πολιτιστικό Κέντρο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος»
 
Κατά την εκδήλωση θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Λεύκης κ. Ευμένιου ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν η κ. Δέσποινα Σκούταρη, Δισέγγονη Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, η κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο, η Carolina Trautner, Υφυπουργός στο Βαυαρικό Υπουργείο για Οικογένεια,Εργασία και Κοινωνικά θέματαως εκπρόσωπος του Βαυαρού Πρωθυπουργού καθώς και άλλοι Γερμανοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.
 
Την κεντρική ομιλία «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, ένας ανεπανάληπτος Δάσκαλος» θα πραγματοποιήσει ο Prof. Dr. Martin Schottenloher από το Μαθηματικό Ινστιτούτο του Λουδοβικείου-Μαξιμιλιανού Πανεπιστημίου Μονάχου.
 
Τα αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιήσουν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος και η κ. Δέσποινα Σκούταρη.
 
Στη συνέχεια στην αίθουσα «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» θα προβληθεί ντοκιμαντέρ του Λυκείου Μονάχου «Η ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή» αλλά θα υπάρξει και έκθεση στο χώρο για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή από το αρχείο της Δέσποινας Βλαχοστεργίου-Βασβατέκη, βιογράφου του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και από το Μουσείο Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή του Αθανάσιου Λιπορδέζη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.