Η νεα δυναμικη της απλης αναλογικης και η live μεταδοση των δημοτικων συμβουλιων

Της έκδοσης

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που μια νέα πολιτική παράμετρος αρχίζει να αχνοφαίνεται από τους συμμετέχοντες-συμμετέχουσες στα νέα δημοτικά συμβούλια του τόπου μας, αλλά και το περιφερειακό.
 
Μια νέα παράμετρος που μεταφράζεται στην επιθυμία οι επικεφαλής των παρατάξεων, πλην της πλειοψηφίας, να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών που αφορούν στον τόπο, αφήνοντας πίσω ολοσχερώς την αίσθηση ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης θα είναι δευτερεύουσας σημασίας ή απλώς «διακοσμητικός».
 
Γιατί στα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια οι πλειοψηφίες ανά πάσα στιγμή μπορεί ν’ αλλάζουν, αφού, λόγου χάριν, μία πιθανή καλή πρόταση της Ελένης Λαφτσή (3 δημοτικοί σύμβουλοι) έχει πιθανότητες να υιοθετηθεί ή μόνον και από την πλειοψηφία (19 δημ. σύμβουλοι + την ψήφο του δημάρχου) ή και από την αντιπολίτευση, ήτοι τη μείζονα, την παράταξη δηλαδή του Αντ. Γραβάνη (13 δημ. σύμβουλοι) μαζί με τους 3 συμβούλους του Αναστάσιου Βαβατσικλή και την ψήφο του Γιάννη Λεβέντη.
 
Ας ελπίσουμε ότι έτσι θα εξελιχθεί το ζήτημα και ότι πραγματικά θα υπάρχει πολιτικός ανταγωνισμός για την καλύτερη πρόταση που θ’ αφορά στη ζωή της πόλης και την καλύτερη ποιότητά της, και, παράλληλα, ας ευχηθούμε σήμερα που η πολιτική είναι στο ναδίρ να υπάρξουν live μεταδόσεις των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων, προκειμένου στα μείζονα ζητήματα που μας αφορούν ως πολίτες να διαμορφώνουμε δική μας άποψη για το ποιοι εκπρόσωποί μας τιμούν τον ρόλο τους ως σύμβουλοι και ποιοι απλώς παρακάθονται στα έδρανα της εξουσίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.