Μαθητρια του Δημοτικου Σχολειου Αιγειρου πρωτη σε διαγωνισμο ζωγραφικης

Διαγωνίστηκε μεταξύ 288 μαθητών από τις ΠΕ Ξάνθης, Καβάλας και Ροδόπης

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου, το Σάββατο 1 Ιουνίου, πραγματοποίησε εκδήλωση απονομής βραβείων του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
 
Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο, για να θυμίζει σε όλους την αξία που έχει το φυσικό περιβάλλον για την ανθρωπότητα και το μέλλον του πλανήτη, ενώ παράλληλα είναι μια υπενθύμιση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές, αλλά ταυτόχρονα και γιορτή για ότι έχει επιτευχθεί στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.
 
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, έπειτα από απόφαση των μελών του ΔΣ του ΦΔ, ήταν: «Φωλιάσματα στο ΕΠ ΑΜΑΘ». Στον διαγωνισμό είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν,  μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης δημοτικού, από σχολικές μονάδες των Π. Ε. Ξάνθης, Καβάλας και Ροδόπης.
 
Τα έργα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αποτύπωναν φωλιές πτηνών, θηλαστικών και εντόμων. Η «φωλιά» είναι το καταφύγιο που παρέχει στα ζώα προστασία από τις καιρικές συνθήκες, τις επιθέσεις των εχθρών τους και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες τόσο για αναπαραγωγή, όσο και για την ανατροφή των απογόνων τους.
 
Το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με χερσαία και υδάτινη συνολική έκταση άνω των 930.000 στρεμμάτων, είναι κατάλληλος βιότοπος για «φωλιάσματα». 
 
Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 288 μαθητές από τις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας και Ροδόπης, εκ των οποίων  οι 115 ήταν από την ΠΕ Ροδόπης και οι 98 από την ΠΕ Ξάνθης και οι 75 από την ΠΕ Καβάλας.
 
Την επιτροπή αξιολόγησης των έργων αποτελούσαν ο κ. Βαφείδης Παναγιώτης,  Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης, ο κ. Ιωάννης Μενεσίδης, Ζωγράφος και Ιατρός, και η κ. Αικατερίνη Μπαλτατζή, Ζωγράφος-Αγιογράφος, τους οποίους ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους στην προσπάθεια.
 

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε από την κ. Δέσποινα Μιχαηλίδου, Διευθύντρια του Φορέα Διαχείρισης, η οποία, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, έκανε την απονομή των βραβείων.
 
Τα βραβεία δόθηκαν στους:

  • Βασιλεία Κουσάρη, μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρου Ροδόπης,  1ο Βραβείο –  με δώρο ένα τάμπλετ.
  • Νεφέλη Παρπαλά,  μαθήτρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου  Ξάνθης, 2ο βραβείο – με δώρο ένα πλήρες σετ ζωγραφικής.
  • Στέλλα Πορτοκαλίδου, μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου  Μελισσοκομείου Καβάλας, 3ο βραβείο – με δώρο ένα σετ ζωγραφικής. 

Οι νικητές μαζί με τα δώρα τους, παρέλαβαν και από ένα μπλουζάκι με την εκτύπωση του έργου τους. Όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πήραν από ένα αναμνηστικό καπελάκι, από έναν Έπαινο Συμμετοχής καθώς και τις παιδικές εκδόσεις «Μαθαίνω τα πάντα για τις λίμνες Βιστωνίδα – Ισμαρίδα» και  «Μαθαίνω τα πάντα για το Δέλτα Νέστου». Στα σχολεία των νικητών θα αποσταλεί από ένα βραβείο «Τιμής Ένεκεν» για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και σε όλους τους μαθητές/τριες που τίμησαν τον διαγωνισμό με την ενεργό συμμετοχή τους θα αποσταλούν Έπαινοι Συμμετοχής.
 
Ο Φορέας Διαχείρισης, ανανεώνοντας το ραντεβού του με τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά, ευχαριστεί θερμά σε ανακοίνωσή του, τόσο τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό όσο και τους δασκάλους που αγκάλιασαν για ακόμη μια χρονιά την προσπάθεια αυτή και καθοδήγησαν τους μικρούς μας φίλους, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, όπως οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Πινακοθήκης για την παραχώρηση της αίθουσας και  η Επιτροπή Αξιολόγησης για το δύσκολο και σημαντικό έργο της.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.