Ενημερωθηκαν οι φοιτητες απο τον προεδρο του Τμηματος Κοινωνικης Διοικησης και Πολιτικης Επιστημης για τις επικειμενες αλλαγες

Το τμήμα κατατέμνεται σε 3 νέα τμήματα Κοινωνικής Εργασίας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Επιστήμης

Ενημέρωση σχετικά με την κατάτμηση Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής.
 
Την ανάλυση στους φοιτητές του τμήματος πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης κ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος, ο οποίος απάντησε στη συνέχεια στα πολλά ερωτήματα των φοιτητών, οι οποίοι είναι αγχωμένοι σχετικά με την επόμενη ημέρα στη σχολή τους.
 
Όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) κατατέμνεται στα εξής νέα Τμήματα: Κοινωνικής Εργασίας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Επιστήμης. Εκπροσωπώντας την φοιτητική κοινότητα μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών κ. Γιάννης Βεργίδης, ο οποίος τόνισε πως ο ρόλος του έγκειται στην προάσπιση των συμφερόντων των φοιτητών και υποστήριξε πως θα χρειαστεί χρόνος για να αφομοιωθεί πλήρως το νέο σύστημα.  «Ευελπιστούμε πως οι αλλαγές θα είναι προς το συμφέρον των φοιτητών και της πόλης, η οποία θα υποδεχθεί μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών» επισήμανε ο κ. Βεργίδης απαντώντας παράλληλα στο ερώτημα τι θα γίνει με τα χρωστούμενα μαθήματα των φοιτητών λέγοντας πως  «Όσα μαθήματα έχουν δηλωθεί στη Δήλωση μαθημάτων που έχουν δηλωθεί, οφείλουν να περαστούν και εν συνεχεία θα συνεχίσουν με το πρόγραμμα της σχολής στο οποίο θα επιλέξει  ο καθένας να ακολουθήσει».
 
Ο κ. Πουλόπουλος απευθυνόμενος στους φοιτητές επισήμανε πως η αλλαγή που θα γίνει στην αρχή απαιτεί χρόνο για να αφομοιωθεί πλήρως από τους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό, ωστόσο υποστήριξε ότι όλοι θα καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να μην χαθεί χρόνος προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.