Ευχες στους υποψηφιους των Πανελλαδικων Εξετασεων

Μία ακόμη χρονιά ολοκληρώθηκε και ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι θα δοκιμαστούν και θα επιδιώξουν να πετύχουν τους στόχους τους εξασφαλίζοντας μια θέση σε σχολές και τμήματα της αρεσκείας τους. Για όλους τους υποψηφίους κλείνει ο μοναδικός κύκλος της μαθητικής ζωής, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ένας νέος δρόμος γεμάτος προκλήσεις για το μέλλον τους. Τώρα είναι η αρχή μιας νέας ζωής στον προσωπικό και επαγγελματικό στίβο.
 
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία εύχομαι σε όλους τους μαθητές που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και ελπίζω να δουν όλα τους τα όνειρα να πραγματοποιούνται.
 
Το πανεπιστήμιο δεν είναι αυτοσκοπός, αν δεν εξυπηρετεί την αγάπη για τη γνώση και δεν δίνει φτερά για μια ευτυχισμένη και χρήσιμη ζωή. Η επιτυχία και η αποτυχία στις εξετάσεις είναι παροδικές καταστάσεις και δεν προεξοφλούν τη θετική ή αρνητική επίδραση στην εξέλιξη των υποψηφίων. Όταν υπάρχουν ανοικτοί ορίζοντες, αντίληψη και ιδανικά τότε υπάρχουν και δυνατότητες για περισσότερες επιλογές και αποφάσεις. Με ηρεμία, ψυχραιμία, αυτοσυγκέντρωση και στοχοπροσήλωση εύχομαι να ανταμειφθεί η προσπάθεια και ο κόπος τόσων χρόνων και να πετύχουν όσα επιθυμούν.
 
Στους γονείς, που μαζί με τα παιδιά δίνουν το δικό τους αγώνα, εύχομαι ολόψυχα να δικαιωθούν με την πρόοδο των παιδιών τους, αυτοί στάθηκαν δίπλα στη μεγάλη τους προσπάθεια, συνέδραμαν και την υποστήριξαν με κάθε μέσο.
 
Εύχομαι καλό κουράγιο και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που στήριξαν και βοήθησαν την προσπάθεια αυτή και καλούνται τώρα να αξιολογήσουν τους κόπους της νέας γενιάς που ετοιμάζεται να πάρει τη ζωή της στα χέρια της.
 
Αυτές τις μέρες μια καινούρια γενιά ετοιμάζεται να γράψει το μέλλον του τόπου μας. «Η μόνη αποτυχία που πρέπει να φοβάται κανείς είναι να μην επιμείνει στο στόχο που θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος» G. Eliot.
 

*Η Ελένη Χατζή είναι μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών και του Τμήματος Πολιτικής Υποστήριξης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και Υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων της ΝΟΔΕ Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.