«Η μεθοδος της Δεσποινιδος Μαργαριτας» του Roberto Athayde

Στον αύλειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων 29 & 30 Ιουνίου

Η Λέσχη Κομοτηναίων παρουσιάζει για πρώτη φορά στην πόλη μας, το έργο του Ρομπέρτο Ατάϋντε «Δεσποινίς Μαργαρίτα» σε Σκηνοθεσία  Ιωακείμ Ιωακειμίδη και στον ομώνυμο ρόλο την Γιάννα Χαριτίδη. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων στις 29 και 30 Ιουνίου και ώρα 21.00. 

Η υπόθεση 

Ένα έργο δύσκολο, τραγικό, εμβληματικό της παγκόσμιας δραματουργίας, το οποίο ο συγγραφέας εμπνεύστηκε και έγραψε κάτω από τη βαριά σκιά του δικτατορικού καθεστώτος της Βραζιλίας. Η Δεσποινίς Μαργαρίτα είναι δασκάλα στην πρώτη Δημοτικού. Με αφορμή τη δεδομένη εξουσία του δασκάλου προς τους μαθητές, την εξουσία, που η γνώση μπορεί να παρέχει σ’ αυτόν που την κατέχει, ο Ρομπέρτο Ατάυντε, “αναλύει” με χειρουργική λεπτομέρεια, θεατρική μαστοριά, χιούμορ και φαντασία, τον χαρακτήρα του εξουσιαστή, του εξουσιομανή, του αφελή που έγινε δικτάτορας Η Δεσποινίς Μαργαρίτα, υποτιμά, λοιδωρεί, εξευτελίζει, τιμωρεί κι εκφοβίζει αυτούς που δικαιούνται τα αγαθά της μάθησης και της γνώσης. Αλλά ο εξουσιαστής, ο ασκών την εξουσία, η Δεσποινίς Μαργαρίτα, βουλιάζει  στο σκηνικό που η ίδια έχει στήσει, προσπαθώντας να κρατηθεί στο βάθρο της εξουσίας της. Γι’ αυτό κι ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο «κωμικοτραγικό».

Οι συντελεστές 

Ένα έργο του Roberto Athayde
Σκηνοθεσία – Απόδοση Κειμένου: Ιωακείμ Ιωακειμίδης 
Σχεδιασμός Αφίσας / Trailer / Προβολών: Κωνσταντίνος Κολάτσος 
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Κελεσίδης
Παραγωγή: Λέσχη Κομοτηναίων / Iωακείμ Ιωακειμίδης
Χορηγός Επικοινωνίας: Ράδιο Παρατηρητής & Παρατηρητής Της Θράκης
 
Info
Είσοδος ελεύθερη
Κατάλληλη άνω των 13 ετών
Ώρα Προσέλευσης 20:45
Η κράτηση είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και μπορεί να γίνει στα τηλέφωνα: 2531 401408 και 6932605566 ή με SMS αναφέροντας την ημερομηνία, των αριθμό ατόμων και το ονοματεπώνυμο στο οποίο θα γίνει η κράτηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.